Είναι κάτι παλιόπαιδα…

The Hangover Part III

Του Τοντ Φίλιπς. Κωμωδία, Διάρκεια: 100’. Με τους: Μπράντλι Κούπερ, Ζακ Γαλιφιανάκις, Εντ Χελμς, Χέδερ Γκράααμ

Αυτή τη φορά δεν υπάρχει γάμος. Ούτε μπάτσελορ πάρτι. Άρα, όλα καλά θα πάνε χειρότερα. Όταν η «αγέλη» θα βγει στο δρόμο, θα καταφέρει να σπείρει την καταστροφή με πιο αστείο τρόπο από τη δεύτερη ταινία. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στη συνταγή, που απ’ ό,τι φαίνεται πάει για τέταρτη συνέχεια, παρότι διαφημίζεται ως η τελευταία.

Ατυχείς συμπτώσεις, γκάφες, λίγο από Λας

Βέγκας και κάποιο αστυνομικό ενδιαφέρον, που επιβεβαιώνει την έλλειψη έμπνευσης. Ο Τζον Γκούντμαν είναι απολαυστικός ως Μάρσαλ, όπως και υπέροχος ο Ζακ Γαλιφιανάκις. Κατά τ’ άλλα ό,τι συμβαίνει στο Λας Βέγκας μένει στο Λας Βέγκας. Και με δυο ασπιρίνες το ξεχνάς…

Ιδιαίτερες αδυναμίες (Two mothers)

Της Αν Φοντέν. Δραματική, 2013, Γαλλία/Αυστραλία, 100’. Με τους: Ρόμπιν Ράιτ, Ναόμι Γουότς

Η Ροζ και η Λιλ είναι κολλητές. Μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά μιας ειδυλλιακής παραθαλάσσιας πόλης και έχουν ανατραφεί με τα ίδια, λίγο πολύ, βιώματα, αναπτύσσοντας κοινές συνήθειες, με έναν παρόμοιο τρόπο ζωής. Η σχέση τους είναι πολύ ιδιαίτερη και η φιλία τους φαντάζει αληθινή και αδιάσπαστη. Οι έφηβοι γιοι τους έχουν αναπτύξει μια παρόμοια σχέση μεταξύ τους, μέχρι εκείνο το υπέροχο, ζεστό καλοκαίρι, το οποίο φέρνει πλέον στην επιφάνεια όλα τα συναισθήματα που σιγόβραζαν για καιρό μέσα τους. Αποτέλεσμα, να ανατραπούν όλες οι ισορροπίες και να αλλάξουν για πάντα τα μέχρι τότε δεδομένα. Καθώς ο έρωτας είναι -μεταξύ άλλων- «τυφλός» και «χρόνια δεν κοιτά». Πόσο μάλλον όταν κάθε σαραντάρα μαμά ερωτευθεί η μια το γιο της άλλης;

Ευαίσθητη και τολμηρή ταινία βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα της 83χρονης φεμινίστριας και κατόχου Νόμπελ λογοτεχνίας Ντόρις Λέσινγκ. Η σκηνοθέτης επιχειρεί μια εξερεύνηση της γυναικείας ψυχής, σε μια ιστορία που παραπαίει σαν αδέξιο μελόδραμα. Αν και με λίγο πιο συνετό και στέρεο μοντάζ η εξέλιξη θα μπορούσε να πάρει συναρπαστικό χαρακτήρα.

Spitfire: Back to Zero

Του Βαγγέλη Ρήγα. Ντοκιμαντέρ, 2012, Ελλάδα, 92’.

Ντοκιμαντέρ για το ελληνικό heavy metal συγκρότημα Spitfire. Ένα γκρουπ που είχε όλα τα φόντα να μεγαλουργήσει, αλλά και την τραγική ατυχία ο αρχικός τραγουδιστής του, Ντίνος Κωστάκης, να τραυματιστεί σοβαρά και να απομακρυνθεί οριστικά από το τραγούδι. Αυτή η εξαιρετική φωνή, μέσα σε μια νύχτα, πέρασε στην μουσική ιστορία πριν καν ζήσει το διαφαινόμενο λαμπρό της μέλλον. Το ντοκιμαντέρ καταγράφει μία συνάντηση ανθρώπων που δεν είχαν βρεθεί για πάνω από 15 χρόνια. Μνήμες, διαφωνίες, συγκρούσεις. Για την τέχνη; Για την δόξα; Για τα χρήματα; Την απάντηση δίνει η φωνή που σώπασε, ο Ντίνος Κωστάκης. Γιατί η ζωή πάντα ξεπερνάει την τέχνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα