Εικαστική έκθεση υπέρ των αστέγων στην Τεχνόπολη

Οι καλλιτέχνες, από την Ελλάδα, την υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και την Αίγυπτο, την Αμερική, την Ινδία, την Κίνα, το Μαρόκο και τη Νιγηρία, ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα της εικαστικής πλατφόρμας artAZ, προκειμένου να δημιουργήσουν από ένα έργο τέχνης. Τα έργα που συγκεντρώθηκαν θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Έκπληξη 4», που θα φιλοξενηθεί από αύριο ως την Κυριακή στην αίθουσα «Κωστής Παλαμάς» στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Η

έκθεση διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, με τα έσοδα από τις πωλήσεις των δύο πρώτων διοργανώσεων να πηγαίνουν στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του δήμου Αθηναίων, ενώ πέρυσι και φέτος διατίθενται για τους σκοπούς της «Κλίμακας». Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα έργα θα εκτεθούν στην Τεχνόπολη χωρίς να είναι ορατή η υπογραφή των δημιουργών τους (τα υπογράφουν στην πίσω πλευρά τους). Θα είναι δηλαδή «αγνώστου πατρότητας», περιμένοντας από το κοινό να τα… υιοθετήσουν. Έτσι η ταυτότητα του δημιουργού θα διατηρείται μυστική και θα αποκαλύπτεται μετά την αγορά του έργου.

Οι 300 δημιουργοί, φοιτητές Σχολών Καλών Τεχνών και καταξιωμένοι καλλιτέχνες, φιλοτέχνησαν έργα τέχνης με ενιαία διάσταση (18 Χ 24 εκατοστά), που θα πωλούνται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 ευρώ). Με την αγορά των έργων τέχνης το κοινό θα ενισχύσει το πρόγραμμα στήριξης ανέργων της ΜΚΟ «Κλίμακα».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν αύριο Παρασκευή, ενώ η πώληση των έργων θα γίνεται την Κυριακή, από τις 12:00 το μεσημέρι. Η παρουσίαση των έργων γίνεται ήδη διαδικτυακά μέσα από την ιστοσελίδα της πλατφόρμας προώθησης της σύγχρονης τέχνης artAZ στο www.artaz.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα