Εγκύκλιος Μιχελάκη απαγορεύει το δημοψήφισμα για το νερό

Το υπουργείο απαγορεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, με σημερινή εγκύκλιο να στηθεί η τρίτη κάλπη σε δήμους της Θεσσαλονίκης για το αυριανό δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Περιήλθαν στην υπηρεσία μας καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες την Κυριακή 18 Μαϊου, ημερομηνία διεξαγωγής

των εκλογών για δημοτικές και περιφερειακές αρχές σε κάποιους δήμους της χώρας κάποιοι προτίθενται να στήσουν παράνομα κάλπες εντός σχολικών συγκροτημάτων στα οποία θα διεξάγονται οι εκλογές, προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίζουν για θέματα άσχετα με την επίσημη και νομοθετικά προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία», αναφέρει. Καταλήγοντας η εγκύκλιος τονίζει: «Παρακαλείστε να μεριμνήσετε για την ενημέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής όσο και των εφόρων αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής προκειμένου να διεξαχθεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας...».

Συνέντευξη τύπου αναμένεται να δώσουν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης σχετικά με την απόφαση του υπουργού εσωτερικών και του υπουργείου δικαιοσύνης να μην επιτρέψουν να στηθούν κάλπες για το δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ έξω από τα σχολεία και τα εκλογικά κέντρα στα οποία θα παραβρεθούν οι πολίτες για να ψηφίσουν για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αύριο Κυριακή 18/5/2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα