Εγκαινιάστηκε το μαθητικό συνέδριο για τον Γιώργο Σεφέρη

Μαθητές, πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, ηθοποιοί και δημοσιογράφοι μελετούν και προσεγγίζουν τη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή.

Στο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στο Ζωγράφειο Λύκειο, συμμετέχουν 15 σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) καθώς και περισσότεροι από 150 μαθητές και εκπαιδευτικοί, από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα,

τα Χανιά, τον Βόλο, την Λευκωσία, από την Πόλη και για πρώτη φορά φέτος από την Ομογένεια της Αμερικής.

Στο συνέδριο μίλησε για τον Σεφέρη, όπως τον γνώρισε η Άννα Λόντου, κόρη της Μαρώς Σεφέρη, η οποία και παραχώρησε για το συνέδριο τα αγαπημένα προσωπικά αντικείμενα του ποιητή (το χαρακτηριστικό καπέλο του, το μπαστούνι του και τις πίπες του).

Ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη θα απαγγείλουν εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών σε έξι γλώσσες (ελληνικά, τουρκικά, αγγλικά, γαλλικά, ρωσικά και αρμενικά). Μεταξύ άλλων θα απαγγείλουν και δύο σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιοί, η Μαρίνα Ψάλτη και η Κατερίνα Λέχου.

Μελοποιημένα ποιήματα του Γ. Σεφέρη θα ερμηνεύσει ο Βασίλης Λέκκας, ενώ μελοποιημένη ποίηση θα παίξει στο πιάνο η μουσικός-πιανίστα Μάρω Θεοδωράκη.

Το συνέδριο διοργανώνουν το Ζωγράφειο Λύκειο και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Πέρυσι το θέμα του συνεδρίου ήταν «150 χρόνια Κ. Π. Καβάφης», ενώ το πρώτο συνέδριο διοργανώθηκε τον Μάρτιο του 2012 και είχε θέμα «100+1 χρόνια Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Keywords
Τυχαία Θέματα