ΕΓΙΝΑΝ ΡΟΥΤΙΝΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΒΙΑ

Αυτοκτονίες, απελπισίες, βία. Ο φόβος απλώνεται πάνω μας σα συννεφιά. Και δεν υπάρχουν εξορκισμοί για να τον διώξεις.

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

*«Ο φόβος είναι ένα βασικό συναίσθημα του ανθρώπου που προκαλείται από τη συνειδητοποίηση ενός πραγματικού ή πλασματικού κινδύνου ή απειλής. Είναι ένας μηχανισμός προστατευτικού χαρακτήρα, μια φυσιολογική αμυντική αντίδραση του οργανισμού χωρίς να απαιτείται συνειδητή σκέψη. Ο φόβος ποικίλλει, από ήπια προσοχή μέχρι τις ακραίες καταστάσεις φοβίας και την παράνοια. Ο φόβος σχετίζεται με μια σειρά πρόσθετων γνωστικών και συναισθηματικών καταστάσεων,

που συμπεριλαμβάνουν την ανησυχία, το άγχος, τον τρόμο, την φρίκη, και τον πανικό. Ο φόβος μπορεί επίσης να βιωθεί μέσα από μια μεγαλύτερη ομάδα ή κοινωνικό σύνολο, και μπορεί να συνδυάζεται με την κοινωνική επιρροή και να γίνει μαζική υστερία».

*Αυτά λέει η επιστήμη λοιπόν. Ο φόβος που απλώνεται σε κοινωνικά σύνολα, που γίνεται μαζική υστερία! Διαβάζω στο Ενημερωση24 πως ο φόβος έγινε όπλο χειραγώγησης και βία.

* «Ο Φρομέντιος Γαδόγο Κινυούα είναι Έλληνας πολίτης. Προϊστάμενος νοσηλευτής σε ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα. Σπούδασε στο ΤΕΙ Αθήνας και έχει υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό. Τα γράφω αυτά για να δούμε πόσο κακό έχει κάνει η ξενοφοβική ρητορεία πολιτικών και το εμπόριο φόβου.

Σήμερα το απόγευμα, την ώρα που πήγαινε στο σπίτι από τη δουλειά του, κοντά στο Καπνεργοστάσιο , στην οδό Λένορμαν, τον σταμάτησαν δυο μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ο ένας, που η μηχανή του φέρει τον αριθμό κυκλοφορίας 8797, του ζήτησε να ανοίξει το παράθυρο. Αφού έκανε ο,τι που του ζήτησε ο αστυνομικός, ο τελευταίος άρχισε και τον βρίζει χυδαία και με απόλυτο ρατσιστικό λεξιλόγιο. Μεταξύ άλλων του είπε: «όταν θα δεις την αστυνομία, αραπάκο, θα κάθεσαι σούζα. Θες να σε βγάλω έξω να σε γ***ω εδώ; Θες να σου σπάσω τα δόντια σου, κ****λι ; Κωλόμαυρε» κλπ».

*Κλπ. Αυτά τα κλπ μας γεμίζουν φόβο ακόμα περισσότερο!

*Μπορεί να φοβόμαστε όλοι μας παρά πολλά πράγματα. Το σκοτάδι, το θάνατο, το αύριο, το μίσος, την βία της κάθε μέρας, τα αεροπλάνα. Δεν αξίζει να φοβόμαστε όμως, τους δειλούς που θέλουν ακριβώς να μας φοβερίσουν…

*Συνέντευξη έδωσε ο Γιώργος Αμυράς, ο βραβευμένος δημοσιογράφος, με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1, που έγινε τόσο οικείος απ το «Μένουμε Ελλάδα». Ανάμεσα σ άλλα είπε για την ΕΡΤ: «Η διοίκηση ανακοινώνει ότι έχει πλεόνασμα και ότι έχει συμμαζέψει οικονομικά το μαγαζί. Εγώ ούτως ή άλλως, δεν ήμουν ποτέ από τους καλοπληρωμένους, ήμουν από τους κακοπληρωμένους της ΕΡΤ. Όταν για παράδειγμα, επί Παναγόπουλου δίνονταν 500.000 ευρώ το χρόνο σε δημοσιογράφους ή καμιά εκατοστή χιλιάδες ευρώ το χρόνο σε εβδομαδιαίες εκπομπές, εγώ έπαιρνα 30.000 ευρώ μεικτά το χρόνο με είκοσι χρόνια μισθολόγιο τότε. Δηλαδή η ΕΡΤ είναι ή του ύψους ή του βάθους. Αυτούς που θέλει τους καλοπληρώνει και τους έχει στα ώπα ώπα κι εκείνοι που δεν την ενδιαφέρουν, δεν ασχολείται μαζί τους…».

*Και η Πόπη Τσαπανιδου υπήρξε ενταγμένη στο δυν

Keywords
Τυχαία Θέματα