ΕΥΡΩ-ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ G8

Για την κατάσταση της ευρωζώνης θα διαβουλευθούν, ενόψει και της συνόδου κορυφής των 8 πιο πλούσιων χωρών του κόσμου (G8), οι ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας καθώς επίσης και οι επικεφαλής των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν, με τηλεδιάσκεψη σήμερα το απόγευμα. Θα συμμετέχουν  η γερμανίδα καγκελάριος ‘Αγκελα Μέρκελ, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, καθώς επίσης οι πρόεδροι της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ανακοίνωση της Ντάουνιγκ Στριτ, επισημαίνει ότι την πρωτοβουλία για την τηλεδιάσκεψη  είχε ο Βαν Ρομπάι προκειμένου να συζητηθούν, πριν από τη G8, οι θέσεις όλων όσοι θα συμμετάσχουν σ΄αυτήν. Επισημαίνεται δε, ότι είναι παράδοση να διεξάγονται συνομιλίες πριν από μια διάσκεψη της G8 και μετά την ανάληψη της γαλλικής προεδρίας από τον Φρανσουά Ολάντ, οι ηγέτες θέλησαν να έχουν μια συζήτηση μεταξύ τους προκειμένου να γνωρίζουν πως ο καθένας προσεγγίζει τη G8.

Η σύνοδος κορυφής της G8 θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο Καμπ Ντέιβιντ των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα