Έφοδοι σε δημόσιες υπηρεσίες για τους λουφαδόρους

Συγκεκριμένα προχώρησαν σε ελέγχους στο υπουργείο Παιδείας, στη γενική γραμματεία Πολιτισμού, στον ΕΟΤ, στο υπουργείο Τουρισμού, στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης , αλλά και σε νοσοκομεία και σχολεία.

Οι ελεγκτές προχώρησαν σε ταυτοποίηση των υπαλλήλων σε σχέση με τις κάρτες που είχαν «χτυπηθεί» το πρωί και παράλληλα πραγματοποίησαν

δειγματοληπτικούς ελέγχους στους προσωπικούς φακέλους εργαζομένων προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν περιπτώσεις αδικαιολογήτως απόντων.

Σύμφωνα με το «Έθνος» στις υπηρεσίες που διαθέτουν σημαντικό αριθμό υπαλλήλων, όπως για παράδειγμα το υπουργείο Παιδείας αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού, οι επιθεωρητές παρέμειναν αρκετές ώρες ακόμα και μετά τη λήξη του ωραρίου, κάνοντας «φύλλο και φτερό» τους φακέλους των εργαζομένων στις αντίστοιχες διευθύνσεις προσωπικού.

Από τους ελέγχους φέρεται να βρέθηκε ότι το 20% των καρτών που οφείλουν να «χτυπούν» οι υπάλληλοι κατά την προσέλευσή τους είχε κενά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότερες απουσίες καταγράφονται τον Νοέμβριο και αποδίδονται στις απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Σε ό,τι αφορά τον ΕΟΤ, την πρώτη ημέρα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο για τους 55 υπαλλήλους του οργανισμού, βρέθηκαν 9 δικαιολογημένα απόντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης θα οριστικοποιηθεί στα τέλη του μήνα.

Τις προηγούμενες ημέρες κλιμάκιο του Σώματος Επιθεωρητών πραγματοποίησε έλεγχο στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας, για να διαπιστώσουν ποιοι υπάλληλοι απουσίαζαν αδικαιολόγητα από τη θέση τους. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελία, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών χτυπάει κάθε πρωί την κάρτα του και κατόπιν φεύγει από την υπηρεσία του και απασχολείται σε εμπορικό κατάστημα ιδιοκτησίας του.

Είχαν προηγηθεί αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε δήμους, νοσοκομεία, αλλά και περιφερειακές κρατικές υπηρεσίες στην Αττική, ενώ παράλληλα διενεργείται έρευνα για την εφαρμογή του ωραρίου από τους εκπαιδευτικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα