Έδιωξαν νηπιαγωγό έπειτα από παρέμβαση της Χρυσής Αυγής

Γονείς ενημέρωσαν την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, ενώ η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης διέταξε ΕΔΕ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το ατόπημα της εκπαιδευτικού ήταν ότι ζήτησε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τη σημαία της χώρας τους στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Τα ελληνόπουλα ζωγράφισαν την ελληνική σημαία ενώ υπήρχαν και αλβανικής καταγωγής παιδιά που ζωγράφισαν

την αλβανική σημαία. Στον πίνακα καρφιτσώθηκαν και οι δυο σημαίες γεγονός που ενόχλησε τους γονείς.

Η Χρυσή Αυγή έβγαλε και ανακοίνωση υπέρ της ΕΔΕ που διετάχθηκε για την «φιλοαλβανική» νηπιαγωγό, όπως ανέφεραν, ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση η εκπαιδευτικός μετακινήθηκε από τη θέση της σε άλλο νηπιαγωγείο.

Στο πλευρό της νηπιαγωγού οι εκπαιδευτικοί Λευκάδας

Την ίδια ώρα κι όπως αναφέρει το lefkadapress μετά από έκτακτη γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λευκάδας βγήκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι: «Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις, σχετικά με τις σχολικές γιορτές σε Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Νυδριού, οι οποίες μόνο τυχαίες δεν είναι τη συγκεκριμένη συγκυρία. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε τους κάθε λογής αυτόκλητους προστάτες-τιμητές των σχολικών δραστηριοτήτων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Θεωρούμε ότι η εντολή για διενέργεια ΕΔΕ ήταν λανθασμένη, δόθηκε εντελώς αβασάνιστα και πρέπει να αποσυρθεί.Η διαδικασία, την οποία βεβαίως θα παρακολουθήσουμε, δεν είναι απλή. Είναι πολύ βαρύ φορτίο για κρινόμενους και κρίνοντες και έτσι επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί.Στηρίζουμε απόλυτα τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους στην περιπέτεια που τους ενέπλεξαν.Είναι φανερό πλέον ότι οι προσπάθειες λογοκρισίας, εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, στοχεύουν αποκλειστικά στην αποδυνάμωση της σχέσης δάσκαλου-μαθητή με τελικό διακύβευμα την διαπαιδαγώγηση και εκπαίδευση των νέων μας σε πρότυπα που κάποιοι έντεχνα προωθούν ενώ την ίδια ώρα υποκριτικά τα απορρίπτουν!Αυτή τη δύσκολη περίοδο καλούμε τους γονείς, τους φορείς, όλους τους πολίτες σε κοινή προσπάθεια διατήρησης και ενίσχυσης των χαρακτηριστικών του δημόσιου σχολείου.Ενός σχολείου ανοικτού, δημοκρατικού, δημιουργικού με ίσες ευκαιρίες για όλους».

Τι λέει στην επιστολή της η νηπιαγωγός

Η νηπιαγωγός που μετακινήθηκε από το σχολείο της ύστερα από παρέμβαση της Χρυσής Αυγής σε υπόμνημά της προς την Εκπαιδευτική κοινότητα ανέφερε ότι: «Είμαι μόνιμη συνάδελφος (με χρόνια) και υπηρετώ στο 1ο Νηπιαγωγείο Νυδρίου Λευκάδας, Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για πρώτη χρονιά φέτος ύστερα από τη μετάθεσή μου από το ΠΥΣΠΕ Ευβοίας.

Σκοπός αυτής της επιστολής είναι να διαφωτίσω όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία και να ενημερώσω παράλληλα τα συνδικαλιστικά μου όργανα για τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα από 18/10 μέχρι και σήμερα στο σχολείο που εργάζομαι.

Στο 1ο Νηπιαγωγείο Νυδρίου που διδάσκω η ομάδα νηπίων στην τάξη μου αποτελείται από

Keywords
Τυχαία Θέματα