ΕΔΕ για τον χρυσαυγίτη αστυνομικό στο Ηράκλειο

Η ΕΔΕ διατάχθηκε λόγω των δηλώσεων του αστυνομικού, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του ως υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης με τη Χρυσή Αυγή, που υπάρχουν σε σχετικό βίντεο.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, το τηλεοπτικό υλικό, που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, θα υποβληθεί στην εισαγγελία για ποινική αξιολόγηση.

Ο εν ενεργεία αστυνομικός

Γιώργος Σπυρόπουλος δήλωσε από το βήμα της εκδήλωσης «Ζήτω η νίκη, ζήτω ο αρχηγός, ζήτω οι έγκλειστοι βουλευτές, ζήτω η Ελλάς», ενώ οπαδοί της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στην ίδια αίθουσα τον χειροκρότησαν και κάποιοι από αυτούς χαιρέτισαν ναζιστικά.

Στην ίδια εκδήλωση σημειώθηκε ο ναζιστικός χαιρετισμός του βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη τον οποίο ανταπέδωσαν επίσης οι παρευρισκόμενοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής.

Η ανακοίνωση των υποψηφίων του φασιστικού κόμματος έγινε σε εκδήλωση με ομιλητή τον Ηλία Κασιδιάρη, και παρόντες τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Μιχάλη Αρβανίτη και Δημήτρη Κουκούτση.

Από το σκηνικό δεν έλειπαν στρατιωτικά παραγγέλματα αλλά και κορώνες, όπως «θα δοθεί μάχη των εκλογών μέσα από τη φυλακή και θα νικήσουμε», «προσπαθούν να μας ενοχοποιήσουν όλους, να μπούμε φυλακή», «εμείς παίζουμε με όπλα» κ.α.

Το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής θα φέρει το όνομα «Ελληνική Αυγή», ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του εν ενεργεία αστυνομικού Γιώργου Σπυρόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα