Εαρινές πτήσεις στις αίθουσες

07:45 4/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Ξέχασέ το (Admission )

Του Πολ Γουάιτς. Διάρκεια: 1 ώρα και 47 λεπτά. Με τους: Τίνα Φέι, Πολ Ραντ, Λίλι Τόμλιν

Μια φαινομενικά βολεμένη και σχολαστική κοπέλα δουλεύει στο τμήμα επιλογής φοιτητών στο Πρίνστον. Την ώρα που τη χωρίζει ο φίλος της, την προσεγγίζει ο διευθυντής ενός Λυκείου και προσπαθεί να την πείσει να δεχτούν έναν μαθητή του – ο οποίος μπορεί να είναι ο γιος που η κοπέλα είχε δώσει για υιοθεσία όταν ήταν ακόμα μικρή. Κάτι οι υποψίες κάτι η απροσδόκητη συνάντησή της με τον γοητευτικό και ιδεαλιστή παλιό συμφοιτητή της, θα την αλλάξουν τόσο πολύ ώστε να μην μπορεί να

αναγνωρίσει ούτε τον εαυτό της.

Χαριτωμένη ταινιούλα που προσπαθεί να αξιοποιήσει κινηματογραφικά μια αδιάφορη και ρηχή ιστορία σχετικά με τον «αγώνα» των ευπορών αμερικανικών οικογενειών, ώστε τα παιδιά τους να μπουν στο καλά Πανεπιστήμια Η βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα, ελληνικής καταγωγής ηθοποιός, Τίνα Φέι και η Λίλι Τόμλιν που υποδύεται την θεότρελη μητέρα της ξεχωρίζουν ερμηνευτικά.

Hasta la vista

Του Τζέφρι Εντχόβεν. Διάρκεια: 1 ώρα και 55 λεπτά. Με τους: Ζιλ ντε Σριβέρ, Ρόμπρεχτ Βάντεν Θόρεν, Τομ Άουντενερτ

Η βελγική εκδοχή των «Άθικτων», που βασίζεται κι αυτή σε πραγματική ιστορία, είναι εξίσου ανάλαφρη κι ασυννέφιαστη, γι’ αυτό και πλήρως απλοϊκή για το σοβαρό ζήτημα της λειτουργίας των αναπήρων στη καθημερινότητα της σημερινής δυτικής κοινωνίας. Η ιστορία με τους τρεις κολλητούς με ειδικές ανάγκες που θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ισπανία και να έχουν ταυτόχρονα σεξουαλικές σχέσεις σε οίκο ανοχής για να χάσουν την παρθενιά τους, κερδίζει τη συμπάθεια αν και διανθίζεται από αρκετές δόσεις μαύρου χιούμορ και έχει σκληρό φινάλε.

Η γεύση της εκδίκησης (Dead Man Down)

Του Νιλς Άρντεν Όπλεβ. Διάρκεια: 1 ώρα και 58 λεπτά. Με τους: Κόλιν Φάρελ, Νούμι Ραπάς, Τέρενς Χάουαρντ, Ντόμινικ Κούπερ

Το «δεξί χέρι» ενός άρχοντα του υπόκοσμου, παρακολουθεί τα μέλη της συμμορίας του να δολοφονούνται ένα προς ένα, ενώ κάποιος άγνωστος του στέλνει συνεχώς απειλητικά μηνύματα. Εντωμεταξύ, γνωρίζει μια μυστηριώδη Γαλλίδα που ζει με τη κουφή μητέρα της σε ένα καταθλιπτικό διαμέρισμα, ακριβώς απέναντι από το δικό του. Η έλξη του προς εκείνη αρχίζει και μεγαλώνει, όταν ανακαλύπτει ότι δεν είναι αυτή που φαίνεται, αλλά ένα θύμα που αναζητά εκδίκηση και χρειάζεται απλά τη βοήθεια του.

Σύντομα, όμως, ανακαλύπτει κι εκείνη ότι αυτός που γνώρισε είναι ένας άντρας που αναζητά εκδίκηση για το θάνατο της οικογένειας του. Όταν οι δύο αυτοί πληγωμένοι κι εμμονικοί άνθρωποι έρθουν κοντά, η χημεία και η ένταση μεταξύ τους θα γεννήσει ένα βίαιο και καθαρτικό πλάνο εκδίκησης. Σκοτεινό θρίλερ, με μπόλικη δράση, εξαιρετικό σενάριο με πυρήνα πολλαπλές ιστορίες εκδίκησης, πλήρεις χαρακτήρες και μια ερμηνεία έκπληξη από τον Κόλιν Φάρελ, εγγυώνται δυο καθηλωτικές ώρες.

Μια καλύτερη ζωή (Une vie meilleure)

Του Σεντρίκ Καν. Διάρκεια: 1 ώρα και 50 λεπτά. Με τους: Γκιγιόμ Κανέ, Λεϊλά Μπεκτί

Ο Γιαν και η Νάντια, ένας μάγειρας και μια σερβιτόρα, αποφασίζουν να ρισκάρουν τα πάντα για να αποκτήσουν το δικό τους εστιατόριο, και να φροντίσουν το νεαρό γιο της σερβιτόρας. Με μπόλικο ταλέντο, ενέργεια και αγάπη για το όνειρο τους, ξεκινούν να το υλοποιήσουν αλλά τα εμπόδια, τα προβλήματα και η σκληρή πραγματικότητα τους αναγκάζει να χωρίσουν ι. Ο Γιαν θέλει να σώσει την αγάπη του και θα ακολουθήσει τη φυγή της Νάντιας προσδοκώντας μια καλύτερη τύχη και μια καλύτερη ζωή

Μια δημιουργία γεμάτη με γήινους προβληματισμούς και διλήμματα, με συνεχείς και απρόβλεπτες ανατροπές που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον. Ακόμα και το σκληρό φινάλε περιέχει μια πολύ δυνατή δόση αισιοδοξίας.

Τζακ, ο κυνηγός γιγάντων (Jack the Giant Slayer)

Του Μπράιαν Σίνγκερ. Διάρκεια: 1 ώρα και 54 λεπτά. Με τους: Νίκολας Χουλτ, Έλινορ Τόμλινσον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Στάνλεϊ Τούτσι

Η παλιά κόντρα μεταξύ ανθρώπων και γιγάντων βγαίνει και πάλι στην επιφάνεια όταν ο νεαρός αγρότης Τζακ ανοίγει κατά λάθος την πύλη που χωρίζει τους δύο κόσμους. Με το που ξαναπατούν το πόδι τους στη γη, μετά από αιώνες, οι γίγαντες διεκδικούν εκ νέου όσα κάποτε ήταν δικά τους, αναγκάζοντας τον νεαρό αγρότη να παλέψει μέχρι τέλους για να τους σταματήσει. Ο Τζακ πολεμάει για το βασίλειο και τους ανθρώπους του, αλλά και για την καρδιά μίας γενναίας πριγκίπισσας, μπαίνοντας σε μία μάχη που θα κάνει και τον ίδιο θρύλο!

Εκσυγχρονισμένη και διασκεδαστική κινηματογραφική παραλλαγή του «Τζακ και η φασολιά», στην οποία κυριαρχεί το οπτικό αποτέλεσμα από τα ειδικά εφέ και η περιπετειώδης δράση παρά η εξέλιξη της πλοκής του παραμυθιού.

Attractive Illusion

Του Πέτρου Σεβαστίκογλου. Διάρκεια: 1 ώρα και 20 λεπτά. Με τους: TMC, Τζ. Λάινους, Μ. Οχιλέμπο

Σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, μια βάρκα γεμάτη Νιγηριανούς ξεβράζεται στις ακτές της Ελλάδας. ¨Όταν φτάνουν στην Αθήνα στρέφονται σε παράνομες ενέργειες προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην και μην έχοντας χαρτιά πέφτουν εύκολα θύματα αφεντικών του εγκλήματος. Η ταινία γυρίστηκε στους δρόμους της Αθήνας, με την υποστήριξη της Νιγηριανής κοινότητας. Τον τίτλο της ταινίας, διάλεξαν οι ίδιοι οι Νιγηριανοί πρωταγωνιστές, οι οποίοι έγραψαν και το σενάριο σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη ο οποίος πειραματίζεται και αυτοσχεδιάζει.

Η συγγένεια με το ντοκιμαντέρ και οι προσωπικές πινελιές των πρωταγωνιστών προσδίδουν αληθοφάνεια, βάρος και συγκίνηση στην ταινία. Γιατί αν η πορνεία, η φτώχεια, τα ναρκωτικά και ρατσισμός βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ανάλογα από την κάμερα του σκηνοθέτη διαβάζονται και οι αφοπλιστικά καθημερινές στιγμές αυτής της κοινότητας όπου το γέλιο, ο έρωτας, η φιλία ολοκληρώνουν την σύνθετη εικόνα τους στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα