«Δύσκολο το έργο μου»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, τις απαιτήσεις, το δύσκολο έργο και τους στόχους της ομάδας.

«Από μόνη της η παρουσία στον πάγκο του Ολυμπιακού αποτελεί μεγάλη πρόκληση για μένα. Είναι μία θέση που έχει υποχρεώσεις και απατήσεις. Νομίζω ότι θα ανταποκριθούμε σε αυτές και θα έχουμε μία επιτυχημένη σεζόν».

Στη συνέχεια ο κόουτς του Ολυμπιακού

αναφέρθηκε σε αγωνιστικά ζητήματα: «Πέρυσι όλες οι ομάδες του επιπέδου μας προσέθεσαν παίκτες στα μέσα της σεζόν γιατί αντιλήφθηκαν τη φθορά που υπάρχει από τους αγώνες. Εμείς αποφασίσαμε να το κάνουμε από την αρχή. Εφέτος έχουμε γεμάτο ρόστερ με τουλάχιστον τρεις ταλαντούχους παίκτες σε κάθε θέση. Αυτό που μας νοιάζει τώρα είναι να αποκτήσουμε χημεία και καλή ατμόσφαιρα για να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να αναζητούμε παίκτες την τελευταία ημέρα των μεταγραφών όπως έγινε πέρυσι με τον Πέρκινς».

Επιπροσθέτως, επεσήμανε: «Δεν χρειάζεται να δώσω εγώ κίνητρο στους παίκτες μου. Είναι αυτό που σε οδηγεί στον αθλητισμό και το διαθέτουν από μόνοι τους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Εύχομαι ότι και οι νέοι παίκτες έχουν το ίδιο κίνητρο με τους παλιούς, όντες ευχαριστημένοι που βρίσκονται στον Ολυμπιακό. Ένα από τα πράγματα που αποτελούν προτεραιότητα είναι η διαχείριση των διεθνών. Κανείς δεν έχει το ίδιο επίπεδο ετοιμότητας, υπάρχουν ακόμα και παίκτες που γύρισαν με ψυχολογικά προβλήματα από το Ευρωμπάσκετ. Πρέπει να το διαχειριστούμε και αυτό. Έχουμε ένα ανομοιογενές σύνολο που πρέπει να γίνει ομάδα, γι’ αυτό και το έργο μου είναι πιο δύσκολο από κάθε άλλη φορά. Επειδή πάντως οι τίτλοι κρίνονται στα μέσα και τα τέλη της χρονιάς, πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Αναφορικά με την επιλογή των νέων παικτών, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: «Η απόδοση της ομάδας αποτελεί καθαρά θέμα προσώπων. Οι προπονητές έκαναν την εισήγησή τους και οι παίκτες θα πρέπει να ενσωματωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα