ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

Την έντονη δυσαρέσκειά τους για την αυτόνομη κάθοδο του ΛΑΟΣ εκφράζουν τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος.

Στην ομάδα των απογοητευμένων από την αυτόνομη κάθοδο του ΛΑΟΣ στις εκλογές έρχεται να προστεθεί και ο Κυριάκος Βελόπουλος, μετά τον Θανάση Πλεύρη, ο οποίος έσπευσε να πάρει θέση για εγγραφή στα ψηφοδέλτια

της Ν.Δ. Νωρίτερα, ο Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος εμφανίστηκε υπέρμαχος μιας συνεργασίας με την ΝΔ., έσπευσε να δηλώσει στο ΑΜΠΕ ότι: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να εθελοτυφλώ. Η Αριστερά με νεοκομμουνιστική αντίληψη βρίσκεται μπροστά μας».

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Βελόπουλος εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις αποδοκιμασίες, που δέχθηκαν χθες έξω από τα γραφεία του κόμματος πρώην βουλευτές. Τόνισε δε ότι: «Μετά από αυτά που έγιναν δεν κάθομαι άλλο εκεί. Με τρομοκρατία δεν μπορώ να συναινέσω. Δεν μπορεί να προπηλακίζονται οι πρώην βουλευτές».

Πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος ετοιμάζει ήδη την μετακόμισή του στην Συγγρού και σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν περάσει το κατώφλι της Ν.Δ.. Ωστόσο, δεν αναμένεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στη Β’ Θεσσαλονίκης όπου εκλεγόταν μέχρι πρόσφατα.

Ο Κώστας Κιλτίδης έπιασε ήδη «δουλειά» και διαλαλεί το «διακύβευμα» των εκλογών, που δεν είναι το «Μνημόνιο ή αντιΜννημόνιο» αλλά «ποιες θα είναι οι πολιτικές δράσεις που θα λύσουν τα προβλήματα». Ως υπέρμαχος της Συγγρού, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι: «Δεν μπορεί να διανοηθεί την Αριστερά όπως εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει την πολιτική της στην Παιδεία και τον Πολιτισμό και να επικρατεί ιδεολογικά στην κοινωνία». Ωστόσο, εάν στην γαλάζια πολυκατοικία δεν τον δεχθούν, ο Κώστας Κιλτίδης έχει ήδη υποβάλλει αίτηση για επανένταξη στο ΕΣΥ ως διευθυντής.

Παρ’ όλες τις αποχωρήσεις, ο πρώην βουλευτής Επικρατείας Γιάννης Κοραντής παραμένει πιστός στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη και τάσσεται υπέρ της αυτόνομης καθόδου του ΛΑΟΣ στις επόμενες εκλογές, και είπε ότι αυτό εισηγήθηκε στην χθεσινή σύσκεψη. Όπως εξήγησε, θεωρεί εντελώς αδόκιμη την ενδεχόμενη απορρόφηση του ΛΑΟΣ από τη ΝΔ, διότι αυτό θα σήμαινε ότι θα πρέπει να κινηθούμε σε μια πορεία εντελώς αντίθετη από αυτήν που κινήθηκε το κόμμα μέχρι τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα