«Δύο εφοπλιστές χρηματοδοτούν τη Χρυσή Αυγή»

Πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο εκτίει ποινή στις φυλακές της Λάρισας, δηλώνει δημοσιογράφος και κατά ομολογία του ήταν γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής νοτίων προαστίων από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, το καλοκαίρι του 2012, μέχρι και τον Απρίλιο του 2013.

Ο μάρτυρας, ο οποίος κατέθεσε επωνύμως, είπε ότι ήταν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής

από το 2009. Στην κατάθεσή του δίνει στοιχεία για την εσωτερική λειτουργία της οργάνωσης . « Το εθνικοσοσιαλιστικό πιστεύω είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη βία. Η βία πράγματι αποτελεί αναγκαίο περιεχόμενο, όπως διδάσκεται στη ΧΑ. Η ΧΑ λοιπόν, ως πολιτικός σχηματισμός με σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό αποσκοπεί στην κατάκτηση της εξουσίας. Θεωρώ όμως βέβαιο ότι τα μέσα επιτεύξεως του στόχου αυτού προσδιορίζονται από την ιδεολογία και ως εκ τούτου ένα από τα μέσα αυτά είναι η άσκηση βίας.».

Για την ιεραρχία και τη δομή της ΧΑ λέει : «Ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος αυτού. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν το γνωρίζει ή δεν το εγκρίνει ή χωρίς να έχει υποπέσει στο γενικό πλαίσιο εντός του οποίου όλοι οφείλουν να κινούνται. Κάτω από τον αρχηγό υπάρχει ένας στενός ηγετικός πυρήνας στον οποίο ανήκουν οι Χ.Παππάς, Ηλ. Παναγιώταρος ,Γ. Λαγός, Γ.Γερμενής . Ο Ηλ. Κασιδιάρης έχει ενταχθεί στην ηγετική ομάδα, λόγω της ευφυΐας του και της επικοινωνιακής του ικανότητας.

Για τη χρηματοδότηση της ΧΑ : «Έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου ονόματα δύο μεγάλων Ελλήνων εφοπλιστών. Επί του παρόντος δεν επιθυμώ να τα αναφέρω, γιατί δεν έχω διασταυρώσει την πληροφορία αυτή» .

Για τον οπλισμό : «Πράγματι θεωρώ ότι υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από ορισμένους βουλευτές ή μέλη της ΧΑ . Τα όπλα αυτά θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ αντιλαμβάνομαι . Ήταν κυρίως πιστόλια ,ακούγονταν όμως και για τουφέκια τύπου Μ16. Συνήθης τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ή αποθήκευσης του οπλισμού αυτού ήταν φορτηγάκια ή ΙΧ με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό».

Για την αμφίεση : «Οι στολές στοίχιζαν από 160 έως 180 ευρώ .Όλη τη διαχείριση και εκμετάλλευση του ιματισμού την είχε ο Η. Παναγιώταρος».

Τέλος λέει προς τις αρχές ότι πρέπει να διερευνηθεί το ζήτημα των εκρήξεων που σημειώθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιώς του 2012 και το 2013 , μια και οι δύο εκρήξεις έγιναν σε γραφεία που τυχαία ήταν υπεύθυνος ο Λαγός. Θεωρεί δε, ότι ο τύπος των εκρήξεων παραπέμπει σε « πρακτικές μπράβων της νύχτας και όχι αναρχοαριστερών» .

Η διανομή …ψαριών!

Στην απολογία του πάντως ο Αθανάσιος Τσόρβας ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, υποστήριξε πως επειδή είναι άνεργος αυτό που τον είχε φέρει κοντά στη Χρυσή Αυγή ήταν η ….διανομή ψαριών που γινόταν στην τοπική οργάνωση. Με αυτό εξάλλου το επιχείρημα προσπάθησε να αρνηθεί πως βρισκόταν στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα αν και παραδέχτηκε πως λίγο πριν τις 11:30 έλαβε κι αυτός μήνυμα στο κινητό του για να πάει στα γραφεία της Νίκαιας, ενώ ήταν με το αυτοκίνητό του στη Θηβών. «Φτάνοντας στη διασταύρωση «Δηλαβέρη» έλαβα μήνυμα με αποστολέα « ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και με περιεχόμενο:

«Όσοι είστε κοντά στα γραφεία και θέλετε να βοηθήσετε, ελάτε». Σκέφτηκα ότι μας καλούσαν για να πάμε να κουβαλήσουμε ψάρια γιατί μας είχαν πει για επικείμενη διανομή».

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως φτάνοντας στα γραφεία, δεν είδε κανέναν αλλά στο δρόμο αναγνώρισε το αυτοκίνητο του Ρουπακιά και το ακολούθησε νομίζοντας και πάλι πως «κατευθύνονταν προς την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου» για …. «κουβάλημα ψαριών» αλλά όπως είπε το έχασε από μπροστά του, όταν μπήκε ανάποδα στην οδό Τσαλδάρη. Όπως ισχυρίστηκε εκείνος δεν ήταν στο επεισόδιο ούτε στη στιγμή του φόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα