ΔΡΟΜΟΣ «ΣΤΡΩΜΕΝΟΣ» ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Τουλάχιστον 45 πτώματα μεταναστών από την Αιθιοπία, χωρίς νόμιμα έγγραφα, πετάχτηκαν κατά μήκος πολυσύχναστου αυτοκινητόδρομου στην Τανζανία μετά το θάνατό τους από ασφυξία μέσα σε φορτηγό που τους μετέφερε.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό αυτού του είδους που σημειώνεται φέτος στην Τανζανία. Τον Ιανουάριο 20 Σομαλοί λαθρομετανάστες πέθαναν από ασφυξία καθώς μεταφέρονταν με φορτηγό μέσω της Τανζανίας. Οι σοροί τους είχαν πεταχτεί

κατά τον ίδιο τρόπο στο δρόμο.

Έως και 45 πτώματα πετάχτηκαν κατά μήκος ενός πολυσύχναστου αυτοκινητόδρομου σε δάσος της χώρας, γράφει σήμερα η τοπική εφημερίδα Guardian, μαζί με άλλους 72 Αιθίοπες που βρέθηκαν ζωντανοί και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

«Όταν ο οδηγός είδε ότι πέθαιναν κάποιοι άνθρωποι, αποφάσισε να τους πετάξει στο δάσος και να διαφύγει με το όχημά του», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Περέιρα Άμε Σίλιμα.

Ωστόσο η  αστυνομία στην κεντρική περιοχή Ντόντομα, στην οποία βρέθηκαν χθες τα πτώματα, αρνήθηκε να προβεί στο οποιοδήποτε σχόλιο.

Μέσω της Τανζανίας, στην ανατολική Αφρική, μεταφέρονται συχνά Σομαλοί και Αιθίοπες λαθρομετανάστες προς τη Νότια Αφρική και την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα