ΔΡΑΜΑ:ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Πυροβολισμοί στον αέρα, ρίψη δακρυγόνων, τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών ήταν το σκηνικό που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, υπό την αιγίδα της «Πατριωτικής Ένωσης Δράμας», για την μετατροπή του εγκαταλειμμένου στρατοπέδου «Πανταζόπουλου» σε προσωρινό Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών.

Μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας κάτοικοι του Παρανεστίου και μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Δράμας βρέθηκαν μπροστά σε άντρες των ΜΑΤ, που από νωρίς είχαν αποκλείσει την είσοδο του στρατοπέδου και δυο παράλληλους δρόμους περιμετρικά

του στρατοπέδου.

Τότε μέλη της Πατριωτικής Ένωσης Δράμας έκοψαν τα συρματοπλέγματα και εισήλθαν στο εσωτερικό του στρατοπέδου με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να προβούν σε εκτεταμένη ρήψη δακρυγόνων και στη συνέχεια να ακολουθήσουν συμπλοκές ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους συγκεντρωμένους.

Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να εκσφενδονίζουν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο κεφάλι ο υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, ενώ από τη ρήψη χημικών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα δυο παιδιά που βρίσκονταν σε κατοικία πλησίον του στρατοπέδου.

Ένας από τους παρευρισκόμενους έβγαλε την καραμπίνα του και πυροβολούσε στον αέρα μέχρι που κάποιος, πιο ψύχραιμος, κατάφερε να τον σταματήσει.

Μέχρι αυτή τη στιγμή μέλη της Πατριωτικής Ένωση Δράμας βρίσκονται έξω από την πύλη του στρατοπέδου αναμένοντας την παρουσία μελών της Πατριωτικής Κίνησης Πολιτών από την Καβάλα.

Ο δήμαρχος Παρανεστίου, Νίκος Καγιόγλου, αναμένεται αύριο το πρωί να συναντηθεί στην Αθήνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια.

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα