ΔΙΠΛΗ ΝΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

«Διπλή νίκη», για τον τόπο και την παράταξη, ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στις εκλογές της Κυριακής, επαναλαμβάνοντας στην τελευταία του προεκλογική ομιλία του στο Μενίδι την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης. 

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος για το εθνικό συμφέρον, τη δημοκρατία

και την πρόοδο, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χαρακτηρίζοντας το διήμερο που ακολουθεί κρίσιμο και κάλεσε τους ψηφοφόρους του να πείσουν τους συμπολίτες τους για την αναγκαιότητα η ψήφος τους να πάει στο «Κίνημα» διότι, όπως τόνισε, μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο καταλύτης και ο εγγυητής για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης.

Χαρακτήρισε λάθος  να πιστεύει κάποιος ότι ψήφος στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της χώρας.

Επιπλέον ο  Βενιζέλος τόνισε ότι το  ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που προτάσσει το εθνικό συμφέρον και τόνισε πως  αν το ΠΑΣΟΚ είναι αποδυναμωμένο η χώρα θα οδηγηθεί σε πολιτικό αδιέξοδο.

«Δεν πρέπει η οικονομική και κοινωνική κρίση να γίνει και πολιτική κρίση» είπε και  υποστήριξε ότι την Δευτέρα δεν πρόκειται να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης.

«Ωστε, όλοι μαζί, να διαπραγματευτούμε, να δεσμευτούμε και να υπογράψουμε» τόνισε.

Δήλωσε υπερήφανος για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και επιτέθηκε δριμύτατα  στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, όπως είπε, συνέδεσε τις υπογραφές με εξαρτήσεις από τη Siemens, καλώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να πει αν αυτό αφορά τον Λουκά Παπαδήμο ή τον ίδιο.

Χαρακτήρισε «αθλιότητα, προσωπική και πολιτική», την αναφορά του κ. Τσίπρα και τον χαρακτήρισε «θρασύ, απαράδεκτο και προσβλητικό», προσθέτοντας ότι έτσι ταπεινώνει τη χώρα.

Ο Ευάγγελος  Βενιζέλος αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα λέγοντας ότι στις δύο προεκλογικές περιόδους κανένας δεν αναφέρθηκε σε μείζονα θέματα, όπως αυτά της εξωτερικής πολιτικής, της Ασφάλειας της χώρας και των πολιτών, την Αμυντική πολιτική, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Τέλος έκανε αναφορά για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ και  την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης κάνοντας αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Πρέπει να γυρίσουμε στις ρίζες του Ανδρέα Παπανδρέου, γιατί η παράταξή μας δεν συμβιβάζεται με μικρά ποσοστά και με ρόλους που δεν είναι κεντρικοί. Δεν είναι,  συμπληρωματική δύναμη και ουραγός των εξελίξεων.» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα