Δίωξη στη διοίκηση αλυσίδας εμπορίας ρούχων για εμπρησμό

Συγκεκριμένα για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, απάτη σε βάρος των ασφαλιστικών εταιρειών, και  απόπειρα απάτης  σε βαθμό κακουργήματος διώκονται τα πρώην μέλη του ΔΣ  γνωστής αλυσίδας ειδών ένδυσης και υπόδησης . Τα πρόσωπα αυτά -σύμφωνα με την κατηγορία - φέρονται  να σχεδίασαν τη μεγάλη πυρκαγιά που έκαψε τον περασμένο Φεβρουάριο  τα κεντρικά γραφεία και τις αποθήκες της  επιχείρησης στην Ανθούσα, ώστε να εισπράξουν  την ασφάλεια ύψους 16 εκ. ευρώ!

Ως φυσικοί αυτουργοί   της  έκρηξης και του εμπρησμού  κατηγορούνται από τον εισαγγελέα  τέσσερεις συνεργάτες της επιχείρησης .

Σύμφωνα

με πληροφορίες τα στοιχεία που  πρόδωσαν την αξιόποινη δράση των κατηγορουμένων και  οδήγησαν τον εισαγγελέα  Χαράλαμπο Λακαφώση στην άσκηση της κακουργηματικής δίωξης προέκυψαν κυρίως από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου . Με βάση τις προανακριτικές  έρευνες  μάλιστα  φάνηκε   ότι οι τρεις από τους τέσσερις φυσικούς αυτουργούς κινούνταν στην περιοχή τις επίμαχες ώρες,ενώ  δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εισαγγελέα ότι είχε απενεργοποιηθεί μέρος του συστήματος ασφαλείας λίγο πριν τον εμπρησμό,. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του 21ου τακτικού ανακριτή ο οποίος αφού μελετήσει τα στοιχεία θα καλέσει τους εμπλεκόμενους να δώσουν εξηγήσεις.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 13ης Φεβρουαρίου του 2012 και αρχικώς είχε αποδοθεί σε κουκουλοφόρους ταραξίες  που είχαν προκαλέσει έκτροπα και  στο κέντρο της Αθήνας ως αντίδραση στην ψήφιση του  μνημονίου. Όταν έγινε καταγραφή των ζημιών από την εταιρεία ανακοινώθηκε πως το κόστος σε  εμπορεύματα και  πάγιο εξοπλισμό-που ήταν πλήρως ασφαλισμένα σε 4 ασφαλιστικούς ομίλους-  ξεπερνούσε   τα 15 εκ.ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα