ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ RASS: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΕ 1,1%

Με βραχεία κεφαλή, 1,1 ποσοστιαίας μονάδας,προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά». Παράλληλα, πτωτική είναι η πορεία όλων των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου

η Ν.Δ. καταλαμβάνει το 24,2% των προτιμήσεων, έναντι 23,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 9,3%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 8,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, η ΔΗΜΑΡ με 5,2% και το ΚΚΕ με 4,6%. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταλαμβάνουν μόνο το 1,3% των προτιμήσεων, ενώ η Δημιουργία Ξανά προτιμάται από το 1,1% των ερωτηθέντων. Στο 10,2% φτάνει η αδιευκρίνιστη ψήφος, ενώ το άκυρο και το λευκό επιλέγει το 3,4% του δείγματος.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστά 45,5% έναντι 42% αντιστοίχως. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς φτάνει το 41,2%, ακολουθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας με 30,1%, ενώ την επιλογή του «κανένα» δηλώνει το 27,7% των ερωτηθέντων.

Στη βαθμολογία των υπουργών, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνουν -κατά σειράν- οι Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας, Όλγα Κεφαλογιάννη και Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Τέλος, το 74% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν πείστηκαν από τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ενώ πεπεισμένοι δηλώνουν το 20,9% των ερωτηθέντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα