ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΖΗΤΕΙ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ

19:25 6/8/2012 - Πηγή: Matrix24

«Θα ολοκληρωθεί τελικά η διαδικασία δημοσιοποίησης στο διαδίκτυο της περιουσιακής κατάστασης των δικαστών και λοιπών δημοσίων λειτουργών;» διερωτάται ο Μιχάλης Καρχιμάκης, κάνοντας λόγο για μείζον ηθικό θέμα και ζήτημα Δημοκρατίας.

Σε κείμενο που ανάρτησε στο Facebook, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι τα επιχειρήματα που επικαλούνται οι δικαστικοί προκειμένου αυτό να μη

συμβεί, όπως π.χ. ότι κινδυνεύουν, δεν αντέχουν στην κοινή λογική. «Δεν είναι δυνατόν οι θεματοφύλακες της διαφάνειας και της δικαιοσύνης να αρνούνται να είναι οι ίδιοι διαφανείς πρέπει όμως να γνωρίζουν, ότι και αυτοί δεν είναι θεόσταλτοι,είναι και αυτοί πολίτες που κρίνονται είτε το επιθυμούν είτε όχι», αναφέρει και προσθέτει ότι θεωρεί πως η πλειονότητά τους δεν έχει να κρύψει τίποτα και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. «Είναι όμως απορίας άξιον γιατί ακούγονται οι αιτιάσεις των λίγων που δεν το επιθυμούν,αφήνοντας την λογική να μας οδηγήσει, ότι με την άρνηση κάτι θέλουν κάποιοι να κρύψουν», δηλώνει, συμπληρώνοντας ότι έτσι «τους παίρνει η μπάλα όλους».

Ο Μιχ. Καρχιμάκης τονίζει ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προσπεράσει τις οποίες αντιστάσεις,ακόμα και να συγκρουστεί,σε μια κρίσιμη περίοδο για τους ανθρώπους και τη χώρα, ώστε να δημοσιοποηθούν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» όχι μόνο των δικαστών, αλλά και των ανώτατων δημοσίων υπαλλήλων, αυτοδιοικητικών, δημοσιογράφων, γενικών γραμματέων, προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων φορέων και οργανισμών, κ.λπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΖΗΤΕΙ, ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ,dimosiopoiisi, pothen esches zitei, karchimakis