Δημόσιες κατευθύνσεις Σαμαρά για φορολογικό

Αντιμέτωπος με την παρατεινόμενη ενδοκυβερνητική κρίση για το νέο φορολογικό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου προέβη σε δημόσια παρέμβαση με την οποία έβαλε φρένο στο σενάριο φορολόγησης των εισοδημάτων άνω των 26.000 με 45%.

«Δεν υπάρχει αυτό που ακούστηκε, για φόρο 45%, λέει, πάνω από 25 χιλιάδες ετήσιο εισόδημα. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Είναι έξω από τις θέσεις μου. Είναι αντίθετο με τις ιδέες μου.Είμαι με τη μεσαία τάξη. Όχι εναντίον της» τόνισε ο κ. Σαμαράς

Ο

ίδιος δεσμεύθηκε ότι τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων μέχρι 25 χιλιάδες ετησίως, θα έχουν φορολογική ελάφρυνση με τους νέους συντελεστές. «Κι αυτό αφορά όσους παίρνουν ονομαστικά ως 2500 χιλιάδες το μήνα, δηλαδή την πλειονότητα μισθωτών και συνταξιούχων» είπε.

Επίσης αναφερόμενος στα οικογενειακά επιδόματα είπε: «Επίσης κάνουμε τη μεγάλη καινοτομία να δίνουμε επιδόματα σε κάθε παιδί, από το πρώτο παιδί! Με εισοδηματικά κριτήρια, όμως, για να δίνεται μεγαλύτερη ενίσχυση σε εκείνους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.  Παράλληλα, όμως, κάνουμε προσπάθειες που δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, να αποκατασταθεί και το μεγαλύτερο μέρος των πολυτεκνικών επιδομάτων σε εκείνους που το έπαιρναν ως πρόσφατα».

Keywords
Τυχαία Θέματα