ΔΗΜΑΡ: Διάσπαση σε... δόσεις

Ήδη, τα στελέχη της Μεταρρυθμιστικής Τάσης, σε σύσκεψη που είχαν χθες το βράδυ, επιβεβαίωσαν την απόφασή τους να μην παραστούν στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής αύριο και μεθαύριο, ενώ υπάρχουν σκέψεις να ανακοινωθεί ότι η μειοψηφία του κόμματος δε θα μετάσχει ούτε στο Συνέδριο του Σεπτεμβρίου. Αν όντως οι «μεταρρυθμιστές» ανακοινώσουν την αποχή τους από την κορυφαία κομματική διαδικασία, τότε θα επισημοποιηθεί η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ αφού η Μεταρρυθμιστική Τάση θα έχει τεθεί αυτοβούλως εκτός

κόμματος.

Φυγόκεντρες τάσεις

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη με την απουσία των στελεχών της Μεταρρυθμιστικής Τάσης, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν προοιωνίζεται εύκολη. Στο εσωτερικό του κόμματος περισσεύει η γκρίνια για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και η αγωνία για την επόμενη μέρα της ΔΗΜΑΡ. Άλλωστε, πλέον η πλειονότητα των στελεχών του κόμματος έχουν προεξοφλήσει ότι η ΔΗΜΑΡ θα διασπαστεί, ενώ αρκετοί εκ των μεταρρυθμιστών συμμετέχουν ήδη σε άτυπο διάλογο με στελέχη της Ελιάς και του ΠΑΣΟΚ για την εύρεση ενός κοινού τόπου και την έναρξη της διαδικασίας ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς.

Άλλωστε, χθες, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ουσιαστικά προανήγγειλε την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι δεν αποχωρεί εκείνος από το κόμμα, αλλά το κόμμα απομακρύνεται από τον ίδιο. Μάλιστα, ο βουλευτής της Β' Αθηνών ανακοίνωσε ότι θα παρακολουθήσει το συνέδριο του Ποταμιού και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτό μπορεί να μην σημαίνει τίποτα, μπορεί να σημαίνει και πολλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα