«Διεύρυνση» με τους... «συνήθεις υπόπτους»

Αν και η εκδήλωση είχε διαφημιστεί ως η απαρχή της επιχείρησης διεύρυνσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται πως η... συγκομιδή ήταν φτωχή. Για την ακρίβεια, παρέστησαν μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι», δηλαδή βουλευτές και πολιτικά στελέχη που εδώ και καιρό έχουν εγκαινιάσει φλερτ με την Κουμουνδούρου και η παρουσία τους θεωρείτο αυτονόητη.

Μεταξύ αυτών η ανεξάρτητη βουλευτής που διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ,

Θοδώρα Τζάκρη, αλλά και οι τρεις βουλευτές που συγκροτούν την «Κοινωνία Πρώτα», δηλαδή ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Θόδωρος Παραστατίδης και ο Πάρις Μουτσινάς. Επίσης, το «παρών» έδωσε η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη, , οι Ανδρέας Νεφελούδης και Στέφανος Μπαγεώργος από την «Αριστερή Προοπτική» και οι συνδικαλιστές που ανήκαν επί χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, Νίκος Φωτόπουλος και Παναγιώτης Καλφαγιάννης, της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και της ΠΟΣΠΕΡΤ αντιστοίχως.

Ηχηρές απουσίες

Ωστόσο, πέραν των συγκεκριμένων προσωπικοτήτων, που εδώ και καιρό έχουν πάρει θέση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, η χθεσινή εκδήλωση στο ΤΙΤΑΝΙΑ σημαδεύτηκε από απουσίες άλλων βουλευτών ή πολιτικών στελεχών από άλλους χώρους. Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι απών ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μάρκος Μπόλαρης, αν και σε δηλώσεις του είχε εκφράσει τη συμφωνία του με την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην Κουμουνδούρου απογοητεύθηκαν και από την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να μην στείλει εκπρόσωπο -για το ΚΚΕ, πάλι, το περίμεναν.

Πάντως, στην αξιωματική αντιπολίτευση αξιολογούν ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποφάσισαν να εκπροσωπηθούν, δια της βουλευτού Ραχήλ Μακρή που τυγχάνει και τομεάρχης Ενέργειας.

«Βήμα-βήμα»

Πάντως, χθες, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να καθησυχάσει τα στελέχη του κόμματος για την «φτωχή» συγκομιδή από νέες παρουσίες, καθώς τόνισε πως «σήμερα κάνουμε την αρχή» και υπογράμμισε πως «η ευρεία κοινωνική πλειοψηφία χτίζεται βήμα-βήμα». «Αυτό μπορεί να γίνει με τον πιο γρήγορο ρυθμό όταν υπάρχει κοινωνική πλειοψηφία που συμπαρατάσσεται με τους στόχους μας. Είμαι βέβαιος πως υπάρχει και είναι μαζί μας. Με τις απόψεις μας και τις επιδιώξεις μας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που ζήτησε από τις αντιπολιτευόμενες πολιτικές δυνάμεις να συμπορευθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή: «Διότι μπορεί να διαφωνούμε στο πως θα φτιάξουμε ή θα διαρρυθμίσουμε το σπίτι μας, αλλά όταν απ’ έξω από το σπίτι είναι μια μπουλντόζα και απειλεί να το κατεδαφίσει, τότε δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία το πώς θέλουμε το σπίτι, σημασία έχει να σώσουμε το σπίτι», είπε, στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις -κυρίως μάλιστα προς την Αγίου Κωνσταντίνου...

Keywords
Τυχαία Θέματα