Διεγράφη η ρατσίστρια υποψήφια του Εθνικού Μετώπου

Η Τομπιρά, 61 ετών, μαύρη με καταγωγή από τη Γουιάνα, έχει στοχοποιηθεί εδώ και καιρό από την ακροδεξιά επειδή εισήγαγε στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται.

«Έπειτα από τη σχετική πρόταση της πειθαρχικής επιτροπής του Εθνικού Μετώπου, η Μαρίν Λεπέν ανακοίνωσε σήμερα τον αποκλεισμό της Αν-Σοφί Λεκλέρ μετά τη δημοσίευση στη σελίδα της στο Facebook και τις δηλώσεις που έκανε στη διάρκεια της μαγνητοσκόπησης της εκπομπής Envoye Special, που μεταδόθηκε στις 17 Οκτωβρίου»

από το τηλεοπτικό δίκτυο France 2, αναφέρει το FN σε ανακοίνωσή του.

«Το Εθνικό Μέτωπο, μέσω της απόφασης αυτής, επαναβεβαιώνει ότι θα αντιμετωπίσει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τις απόψεις που είναι αντίθετες στις αξίες που υπερασπίζεται», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η Λεκλέρ, μια έμπορος 33 ετών που είναι μέλος του FN από το 2012, είχε παραθέσει στη σελίδα της στο Facebook τη μία δίπλα στην άλλη τις φωτογραφίες ενός βρέφους χιμπαντζή και της Τομπιρά με τις λεζάντες «18 μηνών» και «τώρα».

Εξάλλου στη συνέντευξή της στην εκπομπή Envoye Special της 17ης Οκτωβρίου η πρώην υποψήφια στις δημοτικές εκλογές στον δήμο της Ρετέλ είχε πει για την υπουργό Δικαιοσύνης: «Θα προτιμούσα να την δω πάνω σε ένα δέντρο (…) παρά στην κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα