Διαψεύδουν παρέμβαση Σόιμπλε υπέρ Μόντι

Χθες το εβδομαδιαίο περιοδικό Λ’ Εσπρέσο, που πρόσκειται στην κεντροαριστερά, επικαλέσθηκε δηλώσει του Σόιμπλε για την ανάγκη να μην ξαναψηφίσουν οι Ιταλοί τον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην αναμέτρηση της 24ης-25ης Φεβρουαρίου.

Σήμερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο δήλωσε πως ο προϊστάμενός του «ουδέποτε έδωσε και δεν δίνει συμβουλές σε ξένες εκλογές, είτε θετικής, είτε αρνητικής φύσεως».

«Τα

λόγια του δεν ειπώθηκαν έτσι ακριβώς και δεν υπήρξε συμφωνία να δημοσιευθούν» έτσι, ήταν η απάντηση του εκπροσώπου.

Το υπουργείο Οικονομικών υπογράμμισε ότι ο Σόιμπλε απλώς διετύπωσε θετικές παρατηρήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που εισήγαγε ο Μόντι, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Στη συνέντευξή του, ο Σόιμπλε προέτρεψε τους Ιταλούς «να μην εμποδίσουν τον δρόμο που έχει στρώσει ο Μάριο Μόντι, διότι η οδός της σταθερότητας είναι η καλύτερη», και πρόσθετε πως «με την κυβέρνηση του Μόντι, η Ιταλία κατέστη ισχυρότερη».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Λ’ Εσπρέσο, ο Σόιμπλε φέρεται να έχει δηλώσει ότι μία νίκη του επιρρεπούς στα σκάνδαλα Μπερλουσκόνι «θα καθιστούσε αδύναμη την Ιταλία και όλη την Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα