Διαμαρτυρήθηκαν για λιτότητα και απολύσεις

15:46 9/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ διοργάνωσε το δικό του συλλαλητήριο μία ώρα νωρίτερα στην πλατεία Ομονοίας. Οι πορείες των απεργών κατέληξαν στο Σύνταγμα και στη Βουλή.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται

κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ ζητούν μέτρα προστασίας των «δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών» και «άμεσα στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων». Ζητούν, επίσης, τη διαγραφή του χρέους, την προστασία της μητρότητας και των εργασιακών κεκτημένων.

Κουτσούμπας: Να μην παρασυρθεί ο λαός από τους πανηγυρισμούς για έξοδο στις αγορές

Κάλεσμα στον λαό να μην παρασυρθεί από τους πανηγυρισμούς για έξοδο στις αγορές και από την όποια «πιθανή μικρή ανάκαμψη ακολουθήσει» απηύθυνε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που έδωσε το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Όπως είπε, «όλα αυτά θα πατήσουν πάνω σε σωρεία αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων, θα πατήσουν πάνω στη μόνιμη εποπτεία της Ε.Ε., στα μνημόνια διαρκείας».

Τι γίνεται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν έως τις 21:00, ενώ κανονικά λειτουργούν μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, καθώς το προσωπικό εξακολουθεί να είναι επιστρατευμένο.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία.

Κλειστά για σήμερα, Τετάρτη, τα φαρμακεία της Αττικής εκτός από τα εφημερεύοντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα