Διαμάχη της Μαντόνα με την κυβέρνηση του Μαλάουι

Σε πρόσφατο ταξίδι της στη χώρα, η βασίλισσα της ποπ, βοήθησε οικονομικά κάποια σχολεία, ωστόσο με την επιστροφή της ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν της συμπεριφέρθηκαν καλά.

Από την μεριά της η ηγεσία της χώρας αναφέρει ότι η Μαντόνα πίστευε ότι έπρεπε να της συμπεριφερθούν καλύτερα από ότι σε άλλους διάσημους επισκέπτες.

Αφορμή για τη διαμάχη, φέρεται να είναι, όπως αναφέρει η Daily Telegraph,

το γεγονός ότι αφαιρέθηκε από την τραγουδίστρια και τη συνοδεία της ο χαρακτηρισμός «VIP» κατά την έξοδό τους από τη χώρα.

Αποτέλεσμα ήταν η τραγουδίστρια και όσοι ταξίδευαν μαζί της να πρέπει να σταθεί στην ουρά με τους άλλους επιβάτες, ενώ πέρασε και από σωματικό έλεγχο από υπαλλήλους, υπεύθυνους για την ασφάλεια του αεροδρομίου. Το γεγονός αυτό εκνεύρισε τη διάσημη τραγουδίστρια.

Το γραφείο του προέδρου της χώρας, Τζόις Μπάντα, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, με την οποία κατηγορούσε τη Μαντόνα ότι επιθυμεί το Μαλάουι «να είναι για πάντα αλυσοδεμένο με την υποχρέωση της ευγνωμοσύνης. Σύμφωνοι, η Μαντόνα είναι μια διάσημη μουσικός παγκοσμίου φήμης. Αλλά αυτό δεν επιβάλλει σε κάθε κυβέρνηση στο έδαφος της οποίας βρίσκεται να εκφράζει ευγνωμοσύνη δίνοντάς της κρατικές τιμές. Κάτι τέτοιο είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης και δεν είναι υποχρέωσή της».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Μία μουσικός που πιστεύει απεγνωσμένα ότι πρέπει να κερδίζει την αναγνώριση με το να εκφοβίζει κρατικούς αξιωματούχους, αντί να παίζει αξιοπρεπή μουσική στη σκηνή».

Μάλιστα η κυβέρνηση του Μαλάουι έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει το έργο της φιλανθρωπικής της οργάνωσης, λέγοντας πως δεν έχει χτίσει σχολεία, αλλά κάποιες αίθουσες.

Keywords
Τυχαία Θέματα