Διακινούσαν μετανάστες σε διπλή οροφή λεωφορείου!

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, μέλη του κυκλώματος οι οποίοι είχαν στήσει τουριστικό πρακτορείο «βιτρίνα», καθώς και 23 άτομα για άμεση εμπλοκή στην υπόθεση.

Οι αστυνομικές αρχές έπιασαν επ’ αυτοφώρω τους δράστες στη Θεσσαλονίκη. Η οργάνωση χρησιμοποιούσε τουριστικό λεωφορείο, που είχε υποστεί ειδικές τροποποιήσεις, με κατασκευή ειδικών κρυπτών στην οροφή του, όπου και κρύβονταν οι μετανάστες. Στο λεωφορείο επέβαιναν τα 23 άτομα, που παρίσταναν τους επιβάτες, έναντι χρηματικής αμοιβής. Στην κρυμμένη

οροφή ήταν κρυμμένοι 19 μετανάστες (12 γυναίκες – 7 άντρες) που δεν είχαν δικαίωμα εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται πως το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Ιταλία, όπου θα κατέβαλαν ως αντίτιμο της διακίνησης 3.000 ευρώ έκαστος στο κύκλωμα.

Από την συστηματική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση διέθετε εσωτερική ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους των μελών της, ενώ είχε συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, με κύριο χαρακτηριστικό την προώθηση νόμιμων και μη νόμιμων μεταναστών από την επικράτεια σε χώρες της Ευρώπης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Ένταξης – Συμμετοχής και Διεύθυνσης Εγκληματικής Οργάνωσης», της «Διευκόλυνσης εξόδου μη νόμιμων μεταναστών σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και της «Συνέργειας», ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ακόμη μελών της, που αναζητούνται.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα δύο οχήματα, σε τουριστικό πρακτορείο ιδιοκτησίας 40χρονου μέλους της οργάνωσης που αναζητείται, καθώς και σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στους συλληφθέντες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

-Χρηματικό ποσό (6.740) ευρώ,
-(450) δηνάρια Σερβίας,
-(2.740) ρούβλια Ρωσίας,
-(2.000) FORINT Ουγγαρίας,
-(100) Kuna Κροατίας,
-Ένα ζεύγος συσκευών ενδοεπικοινωνίας (WALKIE TALKIE),
-Μία συσκευή εντοπισμού θέσης (GPS),
-Τριάντα δύο (32) κινητά τηλέφωνα,
-Βιβλιάρια καταθέσεων,
-2 κεντρικές μονάδες Η/Υ,
-1 USB,
-Αντίγραφα καταστάσεων επιβατών και
-Μεγάλος αριθμός εμφιαλωμένων νερών και κυτίων με τροφή, τα οποία προορίζονταν για τη σίτιση των παράνομα διακινούμενων μεταναστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα