«ΔΕΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑ ΔΕΞΙΑ»

Τον τίτλο «Ο μοναχικός πρόεδρος», φέρει το βιβλίο της Νίτσας Λουλέ – βιογραφία του Κωστή Στεφανόπουλου. Εκτός από τις αναφορές στην προσωπικότητά του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι διηγήσεις για το παρασκήνιο σημαντικών πολιτικών γεγονότων. 

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων το βιβλίο ρίχνει φως στα γεγονότα της ισχυρής σύγκρουσης του πολιτικού με τον Κ. Μητσοτάκη που οδήγησαν και στην αποχώρηση του Κ. Στεφανόπουλου από τη Νέα Δημοκρατία.

Αποκαλύπτονται μάλιστα καλά κρυμμένα παρασκήνια, όπως το γεγονός ότι επιχειρήθηκε δωροδοκία του μετέπειτα προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να αποσυρθεί από την κούρσα διαδοχής του Αβέρωφ στην προεδρία του κόμματος.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος εξομολογείται μάλιστα ότι μετά την αποχώρησή του από τη ΝΔ, δεν ξαναψήφισε Δεξιά. Οπως ο ίδιος αποκαλύπτει, με βάση την προδημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου στο Βήμα:

«Εδώ και χρόνια δεν ανήκω πουθενά. Ψήφισα το Λεωνίδα στην Ευρωβουλή, τη Δαμανάκη όταν ήταν πρόεδρος του Συνασπισμού και φυσικά ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημα είναι τι θα ψηφίσουμε τώρα… »

Keywords
Τυχαία Θέματα