Δεν παίρνει θέση για το «λάθος» του ΔΝΤ η Ελλάδα

18:35 7/6/2013 - Πηγή: Matrix24

Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «τον πρωθυπουργό δεν τον ενδιαφέρει να κεφαλαιοποιήσει για κομματικό όφελος τα προβλήματα του χθες αλλά να λύσει τα προβλήματα του αύριο».

Όπως υποστήριξε, ο Αντώνης Σαμαράς είχε κάνει εδώ και χρόνια κριτική για το πρόγραμμα και σήμερα είναι δικαιωμένος.

Η ίδια πηγή ξεκαθάρισε ότι η η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λόγο να παρέμβει στην αντιπαράθεση του

ΔΝΤ με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η συζήτηση μεταξύ των μελών της τρόικας μπορεί να έχει οφέλη όχι μόνο για την Ελλάδα -που υπέστη τις συνέπειες- για τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο εξής, αλλά για τις υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

«Μεγάλο το κόστος της σταθεροποίησης»

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Ελσίνκι στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη – Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη», ανέφερε ότι τα τελευταία τρία χρόνια η Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα της πολύπλευρης οικονομικής κρίσης.

Τα καλά νέα είπε ο κ. Σαμαράς, είναι ότι επιτυγχάνουμε πρόοδο, σταθεροποιούμε την χώρα, αποφύγαμε την έξοδο που θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα και θα ήταν κακό και για την ΕΕ. Ωστόσο, συνέχισε, υπάρχει μεγάλο κοινωνικό κόστος, καθώς η χώρα έχει μείωση του ΑΕΠ για έκτη χροιά, που αθροιστικά θα ξεπεράσει το 25%, η ανεργία είναι στο 27% και στους νέους πάνω από 60%.

«Δεν υπάρχει ιδεολογική κρίση, υπάρχει κρίση ανεργίας»

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ιδεολογική κρίση, αλλά κρίση ανεργίας», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι έχουμε ένα νεοναζιστικό κόμμα που φθάνει δημοσκοπικά στο 12%, ωστόσο οι άνθρωποι που το ψήφισαν δεν το έκαναν από ιδεολογία, ψήφισαν ενάντια στην κρίση. Ο εξτρεμισμός, είπε, θα αντιμετωπισθεί με την καταπολέμηση της ανεργίας και τον περιορισμό των λαθρομεταναστών.

Πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα

Τέλος ο Έλληνας πρωθυπουργός προσκάλεσε τον ομόλογό του της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν να επισκεφθεί τη χώρα μας. Ο κ. Κατάινεν αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα επισκεφθεί την Ελλάδα μαζί με ομάδα επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί σύντομα δια της διπλωματικής οδού.

Keywords
Τυχαία Θέματα