«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ», ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Ο Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ

09:20 9/9/2012 - Πηγή: Matrix24

Σαφές μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου διατυπώνει ο Φώτης Κουβέλης δηλώνοντας ευθαρσώς πως η στάση ευθύνης που επιδεικνύει το κόμμα του δεν θα πρέπει να παρερμηνευθεί. 


Σε συνέντευξή του στη Real News, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. αποσαφηνίζει πως «αυτό το πρώτο κρίσιμο διάστημα επιλέξαμε την επισήμανση και την πειθώ από τη δημόσια διαφοροποίηση σε επιμέρους ζητήματα, τα οποία ήταν φυσικό να προκύψουν».

ΚΑι προσθέτει:

«Θα έλεγα ότι κανείς δεν πρέπει να παρεξηγήσει, να παρερμηνεύσει και να αποπειραθεί να εκμεταλλευτεί τη στάση ευθύνης που επιδεικνύουμε. Πολύ περισσότερο να μας θεωρήσει δεδομένους».

Ο Φώτης Κουβέλης απαντά στο ενδεχόμενο να αναλάβει ρόλο αντιπροέδρου στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο δευτερεύον. «Αυτή τη στιγμή το μόνο που με απασχολεί είναι πώς θα περάσουμε τον κάβο με το καράβι της χώρας ταλαιπωρημένο αλλά ακέραιο», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς δε για τα σενάρια περί ανασχηματισμού μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων,ο κ. Κουβέλης δεν μπαίνει στη συζήτηση και προτάσσει ως σημαντικότερο να πετύχουν στο έργο τους οι υπουργοί που ήδη συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα. Ενώ στο ερώτημα περί ενδεχόμενης αντικατάστασης του πρωθυπουργού, δηλώνει: «Δεν μου αρέσουν οι θεωρητικές συζητήσεις για πρόσωπα. Προτιμώ να τις κάνω στην ώρα τους».

Ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για τα νέα επώδυνα μέτρα και σχετικά με τη στάση των στελεχών της ΔΗΜ.ΑΡ., τονίζει: «Ανάμεσα στην επιβολή κομματικής πειθαρχίας και στις προσωπικές πολιτικές που αγνοούν συλλογικές αποφάσεις, υπάρχει πάντα ο δρόμος της λογικής και της συνεννόησης. Καθένας προσδιορίζει μόνος του τη σχέση που θα έχει με το κόμμα μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα