ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΕ ΔΑΜΑΣΚΟ ΚΑΙ ΧΑΛΕΠΙ

Μικρή νίκη σημείωσαν οι αντάρτες στην Συρία ανακαταλαμβάνοντας την συνοικία Σαλαχεντίν, αλλά οι συγκρούσεις δεν έχουν τέλος στην Δαμασκό με τον στρατό του Μπασάρ Αλ- Άσαντ να εντείνει τους βομβαρδισμούς.

Προς το παρόν οι συγκρούσεις στην Δαμασκό εδράζονται στην συνοικία Τανταμούν της Δαμασκού, ενώ πυρά και εκρήξεις ακούγονται και σε άλλες συνοικίες της πρωτεύουσας, όπως αναφέρουν μη κυβερνητικές οργανώσεις και ακτιβιστές.

Νωρίτερα, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός ανακατέλαβε ορισμένες στρατηγικής σημασίας θέσεις

στη συνοικία Σαλαχεντίν στο Χαλέπι, όπως δήλωσε ο διοικητής των ανταρτών Αμπντέλ Καντέρ Σάλεχ.

Βέβαια, ο στρατός του Μπασάρ Αλ- Άσαντ ανοίγει κι άλλα μέτωπα, μεταξύ των οποίων και με την Ιορδανία και όπως αναφέρθηκε χθες «ξέσπασε μάχη ανάμεσα σε ιορδανικές και συριακές δυνάμεις στην μεθοριακή περιοχή Τελ Σεμπάμπ-Τούρα» και χρησιμοποιήθηκαν τεθωρακισμένα οχήματα.

Στην Γαλλία, ο Πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ επανέλαβε ότι έχει δεσμευτεί για την «επίμονη αναζήτηση πολιτικής λύσης στην Συρία». Ανακοίνωσε δε ότι «έχει στείλει ένα νοσοκομείο εκστρατείας στην Ιορδανία, όσο πιο κοντά γίνεται στα συριακά σύνορα για να βοηθήσει τους πρόσφυγες, αλλά και τους αντάρτες μαχητές που αντιμετωπίζουν την βίαιη καταστολή από την πλευρά του καθεστώτος, που δεν έχει πλέον άλλο κίνητρο παρά μόνο το φόβο για το τέλος του».

Παρότι, η Δύση προβαίνει σε δηλώσεις για την κατάπαυση του πυρός και την συγκρότηση μεταβατικής κυβέρνησης, ο πρέσβης της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, Μπασάρ Τζααφάρι, έσπευσε να κατηγορήσει το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ότι «από κέντρα επιχειρήσεων στην Τουρκία υποστηρίζουν τους αντάρτες, διευθύνουν τις επιχειρήσεις κι επιβλέπουν την πορεία των μαχών στο πλαίσιο της σύγκρουσης στη χώρα, που διεξάγουν οι τρομοκράτες εναντίον Σύριων πολιτών στο Χαλέπι και σε άλλες πόλεις της Συρίας και οι σφαγές που διαπράττουν οι τρομοκράτες αφού εισέρχονται στη Συρία σε μεγάλους αριθμούς».

Σε επιστολή του, ο Μπασάρ Τζααφάρι υποστηρίζει πως «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έχει υπογράψει μια μυστική διαταγή η οποία επιτρέπει την παροχή βοήθειας στους αντάρτες και Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι η Ουάσινγκτον συνεργάζεται με ένα μυστικό κέντρο επιχειρήσεων το οποίο διευθύνουν η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ ώστε να διοχετεύεται ζωτικής σημασίας βοήθεια τόσο σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, όσο και στο πεδίο των επικοινωνιών, στους αντάρτες».

Παρά τις επιθέσεις του πρέσβη της Συρία, οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Τουρκίας συναντήθηκαν σήμερα και σε από κοινού δηλώσεις υπογράμμισαν: «Συνεργαζόμαστε στενά για την κρίση στη Συρία. Όμως τώρα πρέπει να περάσουμε στις πραγματικές λεπτομέρειες αυτό του επιχειρησιακού σχεδιασμού». Από την πλευρά της η Χίλαρι Κλίντον τόνισε: «Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας, οι στρατιωτικές μας δυνάμεις έχουν αναλάβει σοβαρές ευθύνες και έναν σημαντικό ρόλο, για το λόγο αυτό θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας για να κάνει ακριβώς αυτό». Στο ίδι

Keywords
Τυχαία Θέματα