Δεν αποκλείουν τρίτο πακέτο στήριξης οι Χριστιανοδημοκράτες

Με σκοπό να καλυφθεί το κενό που συνεπάγεται η επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής.

Μπορεί μέχρι πρόσφατα να αφόριζαν μια τέτοια λύση οι Γερμανοί, ωστόσο τώρα φαίνεται ότι το κλίμα έχει αλλάξει, όπως επισημαίνει η Deutsche Welle.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών CDU,

Φόλκερ Κάουντερ στην εφημερίδα Bild, ο οποίος δεν αποκλείει ένα τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας προς την Αθήνα και μάλιστα θεωρεί πιθανό αυτό το πακέτο να «περάσει» από το Bundestag χωρίς την συμβολή των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) και τους Πράσινους (Grüne), αλλά μόνο με τις ψήφους των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, Χριστιανοδημοκράτες (CDU / CSU) και Φιλελεύθερους (FDP).

«Κάθε φορά που απαιτήθηκε, είχαμε δική μας πλειοψηφία. Γνωρίζω όμως επίσης ότι δεν είναι εύκολη η κατάσταση στην κοινοβουλευτική ομάδα», είπε χαρακτηριστικά ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Ο Φόλκερ Κάουντερ απέφυγε εντέχνως να πει τη γνώμη του για μια νέα απομείωση του ελληνικούς χρέους, παραπέμποντας στην έκθεση της τρόικας.

Ωστόσο, προειδοποίησε για τις συνέπειες μιας «υπερεπιβάρυνσης» των Ελλήνων. Όπως τόνισε η Ελλάδα θα πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της, ωστόσο δεν είναι πιθανότατα σε θέση να κάνει περισσότερες περικοπές, σημείωσε ο κ. Κάουντερ, προσθέτοντας ότι «το ζητούμενο θα πρέπει τώρα να είναι η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα