Δέλλας: «Κι εγώ εμπειρίες παίρνω»

17:17 2/6/2014 - Πηγή: Matrix24

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΚ:

Στην αρχική του τοποθέτηση, τόνισε: «Κάνοντας έναν απολογισμό και ξεκινώντας από την αρχή, ξεκινήσαμε σαν οργανισμός ΑΕΚ την αυτοκάθαρση της ομάδος, επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο για να αγωνιστεί η ομάδα στη μικρότερη κατηγορία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μία ομάδα για να ανέβουμε την κατηγορία. Ο προγραμματισμός είχε και τις ελλείψεις του, αλλά ο στόχος επετεύχθη. Χωρίς αυτό να σημαίνει

ότι κάναμε κάτι μεγάλο. Στόχος της νέα σεζόν είναι να κάνουμε το επόμενο βήμα και να φέρουμε την ομάδα ξανά στη Super League.

Ήταν μία περίεργη χρονιά. Με σκαμπανεβάσματα. Δικαιολογίες δεν θα ψάξω ποτέ, γιατί οι δικαιολογίες είναι άλλοθι αποτυχημένων ανθρώπων. Μέσα από τη δουλειά μπορούμε να διορθώσουμε τα πάντα. Μέσα από τη δουλειά μπορούμε να κερδίσουμε τα πάντα. Σε αυτό στοχεύω και την επόμενη χρονιά. Μέσα από τη δουλειά, μέσα απ' όσα μάθαμε στην κατηγορία, να ελαττώσουμε τα λάθη μας, ώστε να καταφέρουμε και την επόμενη χρονιά».

Στη συνέχεια ο Δέλλας απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και αναφέρθηκε και στους άλλους στόχους που είχε η ΑΕΚ στη σεζόν: «Ο στόχος ήταν να ανέβουμε. Σίγουρα ο αγώνας του Κυπέλλου ήταν κάτι που μας πλήγωσε. Δεν τα κατάφεραμε. Θέλαμε να δώσουμε ευκαιρίες σε αρκετά παιδιά. Οι ευκαιρίες όμως που μπορούσα να δώσω ήταν λίγες. Και μέσα από αυτές τις λίγες ευκαιρίες θα έπρεπε να δείξουν τα παιδιά ότι μπορούσαν. Πλέον Ο στόχος παραμένει η άνοδος, αλλά να κάνουμε και το επόμενο βήμα. Στον προγραμματισμό που κάναμε το καλοκαίρι, είχαμε 10 παίκτες από την ακαδημία μας και ψάχναμε παίκτες να στελεχώσουμε την ομάδα. Θέλαμε να δώσουμε ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Δεν έγινε όμως αυτό. Και λόγω ότι οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες και γιατί κάποια παιδιά δεν άντεξαν τη βαριά φανέλα της ΑΕΚ. Θα επικεντρωθούμε στα καλά της χρονιάς και θα προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε την ομάδα με ακόμα καλύτερα».

Για τα δικά του λάθη τόνισε: «Όποιος δουλεύει κάνει λάθη. Και εγώ δεν έχω κάνει κάποια σωστά πράγματα - για να αποβάλλουμε τη λέξη «λάθος». Αυτά τα λάθη πρέπει να αναγνωρίζουμε, να τα καταλαβαίνουμε. Είναι κάτι που αφορά εμένα. Κι εγώ εμπειρίες παίρνω. Ήταν η πρώτη μου χρονιά, ως προπονητής. Πρέπει κι εγώ να κρατήσω τα σωστά, να τα εμπλουτίσω και να βελτιώσω τα όποια λάθη έχουν γίνει, είτε από τη δική μου «απειρία» στο χώρο είτε από το όλο κλίμα που επικρατούσε στην ομάδα, υπό την έννοια θα πρέπει να παρουσιαζόμαστε συνέχεια καλύτεροι και καλύτεροι. Θα δουλέψω και με την ομάδα και με τον εαυτό μου ώστε να δείξουμε καλύτερη παρουσία στο γήπεδο του χρόνου».

Σε ερώτηση για τον αν υπάρχει θέμα Κατσουράνη ο Τραϊανός Δέλλας δεν θέλησε να μιλήσει: «Δεν θέλω να μιλήσω για στόχους και ονόματα. Θα μιλήσουμε τις επόμενες ημέρες. Ας μην μπούμε σε μία διαδικασία ονομάτων και θέσεων. Έχουμε κάποιες αδυναμίες σε κάποιες θέσεις και πάνω σε αυτές θα επιλεχθούν παίκτες».

Για το πως θα προσαρμοστεί η ΑΕΚ στη Β' Εθνική: «Το πιο βασικό θα πρέπει η ομάδα να έχει ένα πλάνο. Ο δικός μου στόχος είναι αυτό, η ομάδα να προσπαθεί να βρει τις λύσεις μέσα από τον τρόπο παιχνιδιού που έχουμε θέσει σαν ομάδα. όταν υπάρχει αγωνιστικό πλάνο νομίζω ότι μπορείς να βγεις κερδισμένος. Θα πρέπει γρήγορα η ομάδα να αντιληφθεί τι χρειάζεται στη Β' Εθνική».

Για την κριτική που δέχθηκε από τον Τύπο μέσα στη σεζόν: «Η δική σας η δουλειά είναι να κρίνετε αυτό που βλέπετε. Δουλειά μου είναι να προσπαθώ να βελτιώνω την ομάδα. Δεν μπορώ να κρίνω αυτούς που με κρίνουν γιατί θα χάσουμε την ουσία. Η ουσία μου είναι η προπονητική. Δεν είναι δουλειά μου οι δημόσιες σχέσεις. Αν εσείς αυτό το κρίνετε θετικά ή αρνητικά δεν μπορώ να επέμβω. Δεν μπαίνω σε τέτοιες διαδικασίες. Ο καθένας έχει μια άποψη εδώ μέσα, αν ασπαστώ τη δική σου, σίγουρα δεν θα είναι του άλλου. Εγώ έχω μια άποψη δική μου που θα την περάσω στην ομάδα. Θα κριθούμε όλοι στο τέλος από το αποτέλεσμα. Ο προπονητής πρέπει να έχει καθαρό μυαλό, να διαχειρίζεσαι 40-50 άτομα, δημοσιογράφους, φιλάθλους, δεν είναι εύκολο. Μια συμβουλή αν μπορώ να δώσω εγώ σε εσάς. Είναι να έχουμε έναν έλεγχο συναισθημάτων σε ότι συμβαίνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα