Δέκα συλλήψεις και… τρία κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων

Οι συλληφθέντες είναι πρόεδροι, διαχειριστές, νόμιμοι εκπρόσωποι ή υπάλληλοι εταιρειών και επιχειρήσεων εμπορίας και διάθεσης υγρών καυσίμων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παραβάσεις της τελωνειακής και φορολογικής νομοθεσίας, για απάτη μέσω υπολογιστή, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και άλλα συναφή αδικήματα.

Η αστυνομική έρευνα, που διήρκεσε ένα εξάμηνο έφτασε σε τρία κυκλώματα, που είτε δρούσαν είτε αυτοτελώς, είτε συνεργαζόμενα μεταξύ τους και εμπορευόντουσαν παράνομα μεγάλες ποσότητες λαθραίων καυσίμων, χρησιμοποιώντας τη

μέθοδο της εικονικής τιμολόγησης και της έκδοσης ανακριβών ή ψευδών φορολογικών παραστατικών. Το Δημόσιο έχει χάσει πάνω από 4 εκατ. ευρώ εξαιτίας της δράσης τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τέσσερις περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι κατήγγειλαν στις αστυνομικές αρχές εικονικές ληστείες και κλοπές, όπου τα «αφαιρεθέντα» αντικείμενα ήταν ταμειακές μηχανές και φορολογικά στοιχεία, προκειμένου να αποκρύψουν εισπράξεις και άλλα φορολογικά στοιχεία και να διαφύγουν από την υποχρέωση απόδοσης των προβλεπόμενων φόρων ή δασμών!

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα