Κουτσούμπας: Ο λαός στενάζει και λέει δεν πάει άλλο

«Γιατί ξέρουμε τον πλούτο που υπάρχει και πού πάει. Μόνο 505 Έλληνες αυτήν τη στιγμή έχουν πάνω από 60 δισ. ευρώ την ώρα που ο λαός πεινάει. Μόνο 8.000 Έλληνες είναι εκατομμυριούχοι. Πρόσφατα διαβάσαμε και όσα συμβαίνουν στη δημόσια υγεία. Στον “Ευαγγελισμό” προχθές, λόγω εφημερίας, 53 ράντζα κατέκλυσαν το νοσοκομείο. Αυτή είναι η δημόσια υγεία. Ο λαός “την πληρώνει” σε όλους τους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, υγεία, παιδεία, πρόνοια κ.α», συμπλήρωσε.

Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις κυβερνητικές

εξαγγελίες σχετικά με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σημείωσε: «Στη σημερινή ημερίδα – κυβερνητική φιέστα που πραγματοποιήθηκε από το Κοινοβούλιο, χωρίς καν αυτό να προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας εξήγγειλαν την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο όχι μόνο δεν ανακουφίζει εξαθλιωμένους ανθρώπους, αλλά στοχεύει να κοροϊδέψει με ψίχουλα, να χειραγωγήσει τις λαϊκές αντιδράσεις και να μοιράσει τη φτώχεια μεταξύ των εργαζομένων».

Όλα αυτά, προσθέτει, «σε μία περίοδο που αποδεικνύεται ότι τα αντιλαϊκά μέτρα και τα μνημόνια συνέβαλλαν αποφασιστικά στην αύξηση των κερδών της ελληνικής πλουτοκρατίας».

Οι εργαζόμενοι, καταλήγει το ΚΚΕ, «με την πάλη τους χρειάζεται να διεκδικήσουν αυτόν τον πλούτο που είναι αποτέλεσμα του δικού του μόχθου και να απορρίψουν τα ψίχουλα που τους πετάει η κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα