Χ.Β.Ζιν: καταστροφική η παραμονή και όχι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ

O Γερμανός οικονομολόγος υποστηρίζει στη συνέντευξη που έδωσε στο Γερμανικό  περιοδικό Spiegel, ότι εάν η Ελλάδα  αποχωρήσει από τη νομισματική ένωση, οι Έλληνες θα αγοράζουν ξανά τα ελληνικά προϊόντα και οι εύποροι Έλληνες θα επιστρέψουν στη χώρα τους για να κάνουν επενδύσεις.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η χώρα μας και η Πορτογαλία είναι οι μοναδικές χώρες της Ευρωζώνης που καταναλώνουν περισσότερα από αυτά που παράγουν και για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους, το κόστος θα πρέπει να μειωθεί κατά 30-40%. «Σήμερα αυτό

επιδιώκεται μέσω της εφαρμογής εκτεταμένων μέτρων λιτότητας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα» προσθέτει ο κ. Ζιν.

«Προτού αρχίσει να αποδίδει καρπούς, η λιτότητα θα οδηγήσει αυτές τις χώρες στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Με την προσωρινή τους έξοδο, όμως, οι εν λόγω χώρες θα σταθεροποιηθούν πολύ γρήγορα, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και οι λαοί θα αποτινάξουν τον ζυγό του ευρώ», επισημαίνει.

Στην ερώτηση μάλιστα, για το ποιές θα ήταν οι επιπτώσεις στους λαούς των χωρών που θα έβγαιναν από την ευρωζώνη, ο κ. Ζιν υποστηρίζει ότι θα πρέπει να σταματήσει η καταστροφολογία που συνδέεται με την πιθανότητα εξόδου, καθώς η αποχώρηση από την Ευρωζώνη θα είναι ελεγχόμενη και θα συνοδεύεται από οικονομική στήριξη των τραπεζών και των εισαγωγών κρίσιμων προϊόντων.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι καταστροφικό και δεν είναι αποτέλεσμα της εξόδου αλλά της παραμονής στο ευρώ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα