ΧΡΥΣΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

21:30 8/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι η Εθνική Ελλάδας πήρε πολύτιμο βαθμό από την Πολωνία στην πρεμιέρα του Euro 2012 στη Βαρσοβία. Ευκαιρία νίκης έχασε ο Καραγκούνης.

Από συγκινήσεις άλλο τίποτα η πρεμιέρα του Euro για την Ελλάδα. Με το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 51′

η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ισοφάρισε το τέρμα του Λεβαντόφσκι και παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε για 25 λεπτά με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Παπασταθόπουλου στο 44′.

Η αλήθεια είναι στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα δεν έπαιξε καθόλου καλά. Οι Πολωνοί και ρήγματα δημιούργησαν από τα πλάγια και νωρίς σκόραραν και το μομέντουμ του αγώνα πήραν. Ο τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου και η αποβολή του Παπασταθόπουλου ήρθε να κάνει ακόμα πιο άσχημα τα πράγματα ενόψει της επανάληψης.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως άλλαξαν άρδην τα δεδομένα. Το γρήγορο γκολ του Σαλπιγγίδη έφερε το παιχνίδι στα ίσια ενώ, ακόμα και με παίκτη λιγότερο, ήλεγχε το ματς.

Στο 70′ χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για την πλήρη ανατροπή.ο Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι αλλά και την αποβολή του Σέσνι αλλά ο Καραγκούνης δεν είχε την ψυχραιμία να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα. Εστω και έτσι όμως ο πολύτιμος βαθμός είναι γεγονός.

Πολωνία (Σμούντα): Στσένσι, Πίστσεκ, Βασιλέβσκι, Περκίς, Μπενίς, Πολάνσκι, Μουράβσκι, Μπλάστσικόβσκι, Ομπράνιακ, Ρίμπους (69′ Τίτον), Λεβαντόβσκι.

Ελλάδα (Σάντος): Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος (35′ λ.τρ. Κυρ. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μανιάτης, Νίνης (46′ Σαλπιγγίδης), Σαμαράς, Γκέκας (68′ Φορτούνης).

Keywords
Τυχαία Θέματα