Χρέος, ανεργία και αέριο στην ατζέντα Σαμαρά – Λέτα

Η παρουσία του Ιταλού πρωθυπουργού έρχεται να επισφραγίσει τις στενές πολιτικοοικονομικές σχέσεις, κοινά συμφέροντα αλλά και κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντήσει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι τον κ. Λέτα και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δυο ανδρών.

Μεταξύ άλλων, οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και ειδικά το Νότο, την υψηλή ανεργία και τους τρόπους αντιμετώπισής της, για τον αγωγό φυσικού αερίου TAP,

ο οποίος θα ξεκινά από το Αζερμπαϊτζάν και θα καταλήγει στην Ιταλία περνώντας από την Ελλάδα, και για την ελληνική και ιταλική προεδρία στην ΕΕ το 2014.

Είναι χαρακτηριστικό το τιτίβισμα του Ιταλού πρωθυπουργού, το Σάββατο: «Αύριο στην Αθήνα για να πούμε στους Έλληνες ότι θέλουμε μια άλλη Ευρώπη, με εργασία, πολιτισμό και ελπίδα ως λέξεις-κλειδιά. Η Αθήνα είναι το σύμβολο μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που πρέπει να αλλάξει».

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πως «έρχομαι στην Αθήνα για να ενθαρρύνω την ελληνική κοινή γνώμη και για να πω ότι υπάρχει μια Ευρώπη που θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει και τον εαυτό της».

Ο Ενρίκο Λέτα διευκρίνισε ότι «κύριο θέμα στη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά θα είναι το μέλλον της Ευρώπης, της γηραιάς ηπείρου που πρέπει να γίνει διαφορετική από τη σημερινή, ώστε οι πολίτες να πάψουν να την εκλαμβάνουν ως μητριά και τιμωρό, να την δουν ως πηγή ελπίδας και ένα σύνολο που προσφέρει θετικές ευκαιρίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα