«Χάρισαν» ένα δήμο για πιο πολύ… χοιρινό και κεφτέδες

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό Λαϊκό Κόμμα της Δανίας συμφώνησε να μην διεκδικήσει έναν δήμο στα προάστια της Κοπεγχάγης, αφήνοντάς τον δημαρχιακό θώκο στους Σοσιαλδημοκράτες, με αντάλλαγμα να σερβίρεται περισσότερο… χοιρινό στο κυλικείο.

Μετά τις δημοτικές εκλογές της Τρίτης το FP ήταν σε θέση να επιχειρήσει να αναδείξει για πρώτη φορά στην ιστορία του έναν δήμαρχο στην πόλη Χβίντοβρε, 10 χιλιόμετρα έξω από την Κοπεγχάγη. Εγκατέλειψε όμως

την ιδέα να διεκδικήσει τον θώκο, ζητώντας μόνο να ξαναστηθεί το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο έλατο στον δήμο και το μενού του κυλικείου να περιλάβει περισσότερα παραδοσιακά δανέζικα φαγητά.
«Πράγματα όπως ψητό χοιρινό και κεφτέδες… Ο κανόνας είναι ότι πρέπει να σερβίρονται παραδοσιακά φαγητά», εξήγησε ο υποψήφιος του FP για τη θέση του δημάρχου Μίκελ Ντένκερ.

Μεταξύ των προεκλογικών υποσχέσεων του Ντένκερ ήταν ότι θα επαναφέρει στο κυλικείο το «φρικαντέλερ», ένα είδος τηγανιτών κεφτέδων, γιατί με την αφαίρεσή τους από το μενού η Δανία “χάνει την ταυτότητά της”.
Μια άλλη προεκλογική υπόσχεση πάντως δεν θα τηρηθεί: να σταματήσει η πώληση κρέατος χαλάλ —δηλαδή από ζώο σφαγμένο σύμφωνα με τους ισλαμικούς κανόνες και κατά συνέπεια κατάλληλο για τους μουσουλμάνους— στην κοινότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα