ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ Ο ΜΟΝΤΙ

Στην ανακοίνωση μέτρων στήριξης της οικονομίας προέβη σήμερα ο Ιταλός υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Κοράντο Πάσερα, την ώρα που η δημοτικότητα το πρωθυπουργού Μάριο Μόντι κατρακυλάει.

Όπως έγινε γνωστό σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις του οικοδομικού τομέα, για διάστημα τριών χρόνων μετά την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης στα γραφεία και στις αποθήκες τους δεν θα πρέπει να καταβάλλουν τον προβλεπόμενο φόρο ακινήτων.

Επίσης όσοοι πολίτες αποφασίζουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους μέχρι τον Ιούνιο του 2013 θα μπορούν επίσης να επωφεληθούν της έκπτωσης του 50% του ποσού που θα ξοδέψουν

από την φορολογική τους δήλωση.

Ενώ για τους ιταλούς με οικονομικά προβλήματα δημιουργείται ένα ειδικό ταμείο προς χρηματοδότηση της διανομής τροφίμων σε οικογένειες που ζουν σε κατάσταση ένδειας.

Παράλληλα όμως, σύμφωνα με γκάλοπ της δημοσκοπικής εταιρίας Swg, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εκπομπής Agorà, του Raitre, εντυπωσιακή πτώση παρουσιάζει το ποσοστό δημοτικότητας του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι: από το 71% του περασμένου Δεκεμβρίου, έχει πέσει, πλέον, στο 33%.

Το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η δράση της κυβέρνησης ήταν λίγο έως και καθόλου αποτελεσματική, ενώ μόνο το 25% θεωρεί ότι βοήθησε καθοριστικά την χώρα.

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά των κομμάτων, το 24% του στατιστικού δείγματος προτίθεται να ψηφίσει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το 21% το κίνημα Πέντε Αστέρων του κωμικού ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, που τάσσεται κατά των παραδοσιακών κομμάτων και πολιτικών, και μόλις το 15% εμπιστεύεται τον κεντροδεξιό Λαό της Ελευθερίας, που ιδρύθηκε από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το χριστιανοδημοκρατικό κέντρο Udc συγκεντρώνει το 5,7% των προθέσεων ψήφου, η Ιταλία των Αξιών του Αντόνιο Ντι Πιέτρο (κεντροαριστερά) 5,5% και η Λέγκα (μετά το πρόσφατο κύμα σκανδάλων) το 5,3%.

Σε ανοδική πορεία βρίσκονται τα ποσοστά της αριστεράς, με το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία να συγκεντρώνει ποσοστό 6,4% και την Ομοσπονδία της Αριστεράς το 3,6%.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα