ΜΠΑΡΟΖΟ: «ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ»

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ακολούθως η χώρα μας θα πρέπει να επιδείξει ενεργητικότητα μέσω της χρήσης των κοινοτικών Ταμείων και μέσω της προώθησης των μεταρρυθμίσεων, για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, αφού μόνο έτσι μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη και να δημιουργηθούν βιώσιμες θέσεις απασχόλησης.

Ο Ζ.Μπαρόζο, στη συνέντευξή του στο κανάλι Euronews, όπου απάντησε ζωντανά σε ερωτήσεις Ευρωπαίων πολιτών, είπε επίσης ότι «είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη να παραμείνει η χώρα μας στο ευρώ».

Είπε ακόμα ότι «η Ελλάδα δεν έφτασε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά λόγω του μη βιώσιμου χρέους και των ελλειμμάτων που συσσωρεύτηκαν με την πάροδο των ετών».

Σημείωσε επίσης ότι «πολλά από τα μέτρα προσαρμογής είναι εξαιρετικά επώδυνα και ότι πράγματι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες που ορισμένες φορές κάποιοι υποτιμούν».

Σε ερώτηση αν, κατά την άποψή του, έχουν όλα τα κόμματα συμπεριλαμβανομένων της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς το δικαίωμα να εκπροσωπούνται σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο πρόεδρος της ΕΕ απάντησε: «Καταρχήν ναι. Βέβαια εξαρτάται και από τις κατά τόπον ισχύουσες νομοθεσίες. Για παράδειγμα σε κάποια από τα κράτη μέλη δεν είναι νόμιμα τα κόμματα που βασίζονται στη ναζιστική ιδεολογία, που τα προγράμματά τους διέπονται από λόγο μίσους και ρατσιστικής προκατάληψης».

Keywords
Τυχαία Θέματα