Αύριο η συνάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου – Γιάννη Βούλγαρη

08:32 1/2/2014 - Πηγή: Matrix24

Το ραντεβού με τον Γιάννη Βούλγαρη εκκρεμεί από την περίοδο που ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρισκόταν στο εξωτερικό, προωθώντας τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ στις αρχές του χρόνου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία τους μέσα στην εβδομάδα, λοιπόν, αποφάσισαν να τα πουν από κοντά αύριο, Κυριακή. Μένουν άλλωστε πολλά πράγματα να ξεκαθαριστούν στην απόφαση για «κοινή πορεία» των δύο χώρων –μεταξύ άλλων- στο πρωτόγνωρο για την Ελλάδα

εγχείρημα της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης, μέσα από την οποία επιχειρείται η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Κεντρικό σημείο που πρέπει να διευκρινιστεί, τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο αφού οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη Συνδιάσκεψη, είναι ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων ευρωβουλευτών, ενώ επί τάπητος αναμένεται να πέσουν και …προγραμματικής τάξεως θέματα. Στο τραπέζι όμως θα βρεθεί και η ίδια η Συνδιάσκεψη καθώς τις προηγούμενες ημέρες προέκυψε ως και υπόγεια «διαμάχη» των δύο χώρων για τον διοργανωτή της, καθώς και η συγκρότηση της ενιαίας Οργανωτικής Επιτροπής που θα οδηγήσει το συνεργατικό σχήμα στις ευρωεκλογές.

Στο μεταξύ, πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη ανακοίνωσε χθες τρεις δικές της επιτροπές, «ευρωεκλογών», «τοπικής αυτοδιοίκησης» και «προγράμματος & εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης», με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των βουλευτών του κόμματος, των περισσότερων μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και πολλούς γραμματείς Τομέων.

Από τις επιτροπές, στις οποίες πάντως δεν υπάρχουν πολλές «εκπλήξεις», απέχουν παλαιά στελέχη του κόμματος, όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Παντελής Οικονόμου και άλλοι, με πολλούς εκ των οποίων όμως φέρεται να βρίσκεται σε επαφή ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, προκειμένου εφόσον το θελήσουν, να αναλάβουν ενεργό ρόλο σε αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα