Αθώωση Καπελέρη για πάγωμα προστίμων

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου με βούλευμα που εξέδωσαν απαλλάσσουν τον Γ. Καπελέρη από την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου όσο και την συγκατηγορούμενή του στην υπόθεση, αρμόδια διευθύντρια στη Διεύθυνση Τελωνείων.

Οι δικαστές κατέληξαν σε αθωωτική κρίση, καθώς δεν στοιχειοθετείται- όπως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται- η βαρύτατη κατηγορία που του είχε αποδοθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι την απαλλαγή του και των δυο κατηγορούμενων είχε εισηγηθεί και η αρμόδια εισαγγελέας εφετών.

Η δικαστική

έρευνα για την υπόθεση είχε αρχίσει από τους οικονομικούς εισαγγελείς ύστερα από τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, Διομήδη Σπινέλλη περί ύπαρξης «παραμηχανισμού» στο υπουργείο Οικονομικών που «μπλοκάρει την είσπραξη προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων».

Από την πλευρά του ο κ. Καπελέρης που είχε παραιτηθεί μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του είχε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή πως η όλη υπόθεση αφορά εκπρόθεσμες ενημερώσεις του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, για το πετρέλαιο θέρμανσης, που δεν σχετίζονται με λαθρεμπόριο καυσίμων. Όπως είχε εξηγήσει και ενώπιον των δικαστικών αρχών οι επίμαχες εγγραφές οφείλονταν σε προβληματική διαδικασία του συστήματος και για το λόγο αυτό αναμενόταν νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ζητήματος η οποία όμως είχε καθυστερήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα