Αθώοι οι συλληφθέντες της κατάληψης του Ορφανοτροφείου

20:16 6/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Σημειώνεται ότι, το κτήριο τα τελευταία χρόνια είχε καταληφθεί από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία διαμένουν εκεί.

Συντασσόμενο με την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας – που στάθηκε στην έλλειψη δόλου των κατηγορουμένων – το δικαστήριο αθώωσε τους επτά κατηγορούμενους για την πράξη της «αυθαίρετης κατάληψης δημόσιου χώρου». Επιπλέον, αθώωσε έναν εξ αυτών για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.

Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν δύο μάρτυρες αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν, η έφοδος οργανώθηκε, έπειτα από ανώνυμη τηλεφωνική

καταγγελία ότι στο υπό κατάληψη κτήριο μεταφέρονται βόμβες μολότοφ.

Από την πλευρά του, νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, στην οποία παραχωρήθηκε από το υπουργείο Υγείας η χρήση του κτιρίου, επεσήμανε ότι οι «καταληψίες» συμμετείχαν στα έξοδα συντήρησης του κτιρίου (λογαριασμοί νερού, ρεύματος κ.ά). Ο ίδιος τόνισε ότι το οίκημα παραχωρήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για την κατασκευή ιδρύματος φιλοξενίας χρόνιων πασχόντων, ενώ εκκρεμεί στην αρμόδια Αρχή η άδεια κατεδάφισης του κτιρίου, λόγω των προβλημάτων στατικότητας που διαπιστώθηκαν σ’ αυτό.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους δεκάδες αλληλέγγυους, που βρέθηκαν, από νωρίς στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κατηγορουμένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα