ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ

Εξελίξεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων προανήγγειλε ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Τάκης Αθανασόπουλος. «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχετε πολλά να ακούσετε από το Ταμείο μας», είπε από το βήμα του Ελληνοκινεζικού Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας.

Για το επόμενο διάστημα δρομολογείται η πώληση του 29% του ΟΠΑΠ, και η διάθεση 28 ακινήτων του Δημοσίου προς εκμετάλλευση με τη μέθοδο του sale & lease back. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για το Ελληνικό, την αποκρατικοποίηση των

Κρατικών Λαχείων, την πώληση της ΔΕΠΑ και ποσοστού του ΔΕΣΦΑ, την εκμετάλλευση του κτηρίου του Διεθνούς Κέντρου Τύπου στο ΟΑΚΑ και την τουριστική αναβάθμιση περιοχών στην Κασιώπη της Κέρκυρας και την Αφάντου Ρόδου.

Παράλληλα, αναμένεται έναρξη των διαγωνιστικών διαδικασιών για τα Ελληνικά Πετρέλαια, την ΕΥΑΘ, την Εγνατία Οδό, τη ΛΑΡΚΟ, τον Οργανισμό Ιπποδρομιών, τα ΕΛΤΑ, τον Αστέρα Βουλιαγμένης και τα περιφερειακά αεροδρόμια και τις μαρίνες.

Ο Τάκης Αθανασόπουλος προσκάλεσε τους Κινέζους να επενδύσουν στην Ελλάδα, ακολουθώντας το επιτυχημένο, όπως τόνισε, παράδειγμα της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα