ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Ο «άτυπος» θερινός κινηματογράφος στον πανέμορφο κήπο του διώροφου νεοκλασικού μεγάρου που στήθηκε από την κινηματογραφική ομάδα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο, θα ολοκληρώσει τον κύκλο των θερινών προβολών με δύο μικρά αφιερώματα.

Της Χαράς Ιωάννου

Μια εξαιρετική ταινία του A.Khan (2007) που δεν περνάει απαρατήρητη! Ο μικρός Ishaan θεωρείται από γονείς, δασκάλους και συμμαθητές τεμπέλης, αντιδραστικός, προβληματικός. Όλοι τον κοροϊδεύουν όταν παραπονιέται ότι τα γράμματα “χορεύουν”, μέχρι που…

Μια τρυφερή αναφορά

στη δυσλεξία, που δεν είναι πρόβλημα – εκτός κι αν την δεις εσύ έτσι.

Σήμερα (13/9) θα προβληθεί η ταινία Like stars on Earth του Ινδού σκηνοθέτη, Aamir Khan, την Πέμπτη 20/9 η ταινία If… της Lindsay Anderson, και την Πέμπτη 27/9 το γαλλικό φιλμ Laurent Cantet «Ανάμεσα στους τοίχους».

Στο δεύτερο αφιέρωμα οι αρχαιολόγοι θα παρουσιάζουν κάθε Τρίτη το έργο τους, σε συνεργασία με τη Διεθνή Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας Μεσογειακού Χώρου ΑΓΩΝ. Θα προβληθούν αρχαιολογικές ταινίες που διαγωνίστηκαν στο τελευταίο Φεστιβάλ τον Μάιο του 2012 και βραβεύθηκαν από κοινό και κριτικούς.

Την τελευταία Τρίτη του μήνα θα παρουσιαστούν ταινίες μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων και τους εργαζόμενους στην Αρχαιολογική Υπηρεσία. Το πρόγραμμα των προβολών αυτών θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

INFO: Όλες οι προβολές ξεκινούν στις 8:30 μμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα