Ασφαλισμένοι της Ασπίς εναντίον του Δημοσίου

Από τις πρραλείψεις των οργάνων του δημοσίου, όπως υποστηρίζουν οι προσφύγοντες στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), υπέστησαν ηθική βλάβη και για το λόγο αυτό επέλεξαν να διεκδικήσουν αποζημίωση δια της δικαστικής οδού που ανέρχεται σε 2.589.702 ευρώ.

Οι προσφεύγοντες καταλογίζουν στο δημόσιο ότι τα αρμόδια όργανα άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα να ζημιωθούν οι ίδιοι.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι το έτος 2000 η Ασπίς είχε ζημιά 58.265.140 ευρώ, αλλά παρ΄ όλα αυτά κατάφερε να την μετατρέψει σε υπερτιμολόγηση των κεφαλαίων της και

του

«διαθεσίμου περιθωρίων φερεγγυότητας. Επιπλέον, χρεώνουν στις αρχές του δημοσίου ότι δεν ελέγχθηκαν οι ενέργειες του τέως προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Ασπίς Παύλου Ψωμιάδη . Ο εν λόγω επιχειρηματίας, ο οποίος βρίσκεται κρατουέμνος στις φυλακές του Κορυδαλλού, φέρεται ότι μετακινούσε τεράστια ποσά από την Ασπίς Πρόνοια σε προσωπικές του εταιρείες, ενώ υπεξαιρούσε διαρκώς ποσά από την ασφαλιστική εταιρεία και τα πίστωνε στους δικούς του λογαριασμούς χωρίς ποτέ να τα επιστρέφει στην Ασπίς, υπογραμμίζουν οι ασφαλισμένοι.

Αρχικά οι χαμένοι επενδυτές είχαν καταθέσει τις αγωγές τους στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, αλλά ο πρόδρος του ΣτΕ Σωτήρης Ρίζος λόγω του ενδιαφέροντος της υπόθεσης που απασχολεί μεγάλη μερίδα του κοινωνικού συνόλουαποφάσισε να εισαχθεί και να εκδικαστεί με διαδικασίες εξπρές . Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η όποια απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα απτελέσεις πιλότο και για άλλες παρόμοιες προσφυγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα