ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στα 5000μ. του ομαδικού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτής θάλασσας πανηγύρισαν την Παρασκευή οι Κέλλυ Αραούζου, Μάριος Καλαφάτης και Γιώργος Αρνιακός.

Η ελληνική ομάδα κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 59.57 και έφερε ακόμα ένα μετάλλιο στη χώρα μας στην ανοιχτή θάλασσα, μετά από εκείνα των Σπύρου Γιαννιώτη και Μαριάννας Λυμπερτά.

«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη κούρσα με αρκετά δύσκολη εκκίνηση, καθώς η ατομική χρονική διαφορά ήταν μόλις ένα λεπτό. Μπροστά μας είχαμε τους Τούρκους, οι οποίοι ήταν πολύ αργοί, με αποτέλεσμα όλοι οι υπόλοιποι να κυνηγούν

εμάς. Το θέλαμε πολύ το συγκεκριμένο μετάλλιο και δουλεύαμε πάνω σε αυτό», τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γέμελος.

«Ωστόσο, δεν σταματάμε εκεί. Η ανοιχτή θάλασσα στην Ελλάδα μπορεί να φέρει πολλές διακρίσεις ακόμα, καθώς υπάρχει μια πολύ καλή «φουρνιά» κολυμβητών, οι οποίοι έχουν ως πρότυπο τον Σπύρο Γιαννιώτη και ακολουθούν τα βήματά του. Διαθέτουμε, λοιπόν, πρότυπα, εμπειρίες τις οποίες μπορούμε να εμπλουτίσουμε και θάλασσες ώστε να μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να πάμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα