Αρχίζει η καταγραφή των ζημιών από το ρωσικό εμπάργκο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, δρομολογούνται λύσεις για αυτό το «καυτό θέμα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ αναζητείται και «φόρμουλα», ώστε να υπάρξει και ενίσχυση μέσω κοινοτικών κονδυλίων. Σε πρώτη φάση προχωρά η καταγραφή των ζημιών.

Συγκεκριμένα, μετά την σύσκεψη ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Η ελληνική κυβέρνηση παρενέβη έγκαιρα ζητώντας την κινητοποίηση της ΕΕ για την προστασία των ελληνικών και κατ΄ επέκταση των ευρωπαϊκών προϊόντων κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία, πριν ακόμα ληφθεί η απόφαση για το ρωσικό εμπάργκο.

Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογούνται

λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μέσω της αξιοποίησης των ευρωπαϊκών πόρων που προβλέπονται για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι, εφόσον χρειαστεί, τα κοινοτικά κονδύλια να ενισχυθούν από νέα εργαλεία και μηχανισμούς ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και συνολικά το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Ελλάδα και τις άλλες παραγωγούς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και να συμπληρωθούν από εθνικές δράσεις, σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες.

Σε κάθε περίπτωση, πρώτη προτεραιότητα είναι η πλήρης και λεπτομερής καταγραφή των ζημιών, η οποία ξεκινά άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η ελληνική κυβέρνηση, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά παρενέβη εγκαίρως στα ευρωπαϊκά όργανα, παρακολουθεί το πρόβλημα και θα σταθεί αρωγός στον Έλληνα αγρότη που πλήττεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα