Απόβαση αγροτών από την Κρήτη στην Πλατεία Συντάγματος

Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν στις 11:30 στο Σύνταγμα, όπου προτίθενται να παραμείνουν έως την ώρα της ψηφοφορίας του επίμαχου νομοσχεδίου στη βουλή.

Όπως υποστηρίζουν οι αγροτο-κτηνοτρόφοι, καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του υπουργείου για ελάχιστη φορολόγηση των παραγωγών, καθώς με το νέο νόμο καλούνται να πληρώσουν φόρο που αγγίζει τα 5 ευρώ ανά στρέμμα

για τα βοσκοτόπια και περίπου 10-15 ευρώ ανά στρέμμα για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

«Λέμε: ούτε ένα ευρώ φορολόγηση», τονίζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου, που σήμερα το μεσημέρι θα έχει την οριστική εικόνα της λίστας με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που θα επιβιβαστούν το βράδυ στα πλοία της γραμμής για την απόβαση στον Πειραιά, με στόχο αύριο το πρωί να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος. Οι αγρότες θα επιβιβαστούν στα πλοία των «Μινωικών» και της ΑΝΕΚ με προσφορά για χαμηλή τιμή εισιτηρίου, που θα είναι και για την επιστροφή στα 20 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τους αγρότες που θα ταξιδέψουν από τα Χανιά με πλοίο της ΑΝΕΚ. Οι αγρότες, μετά τη διαμαρτυρία τους, θα επιβιβαστούν ξανά το ίδιο βράδυ στα πλοία για να επιστρέψουν στην Κρήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα